Çin, dijital para dolandırıcılıklarına yabancı değil ve en sonuncusu Asya ülkesindeki yatırımcıların hatalarından henüz ders almadıklarını gösteriyor. üstel getiriler vaat eden Ponzi planı üç hafta önce başlamıştı ve BTC’de en az 12 milyon Dolar kazandı.
Antimatter Kingdom (AK) olarak bilinen aldatmaca, Decrypt raporuna göre 1 Nisan’da başlatıldığına inanılıyor. Bu kadar kısa bir süre için etrafta olmasına rağmen, güvenlik araştırmacıları popülaritesinin yükseldiğini ve 1.600 BTC ile 1.800 BTC arasında olduğunu iddia ediyorlar. Bu, mevcut oranlara göre 12 milyon dolara kadar çıkıyor. AK ekibi, 180.000 BTC’yi (1.2 milyar Dolar) aştığını iddia ederek çok daha büyük bir sayıya sahip.
AK, önceki diğer aldatmaca gibi, yatırımcılarına üstel getiriler vaat ediyor. Yatırımcılar firmaya BTC gönderir ve onlara AK kriptosu verir, en azından söz verdiği şey budur. Ayrıca BTC’de aylık temettü ödediğini iddia ediyor. Güvenlik araştırmacıları, birkaç yatırımcıya ödeme yaptığını iddia ediyorlar. Ponzi şemaları ile ortak bir numara, daha da cezbetmek için birkaç erken yatırımcıya ödeme yapıyorlar.
Ama bu hepsi değil. AK, ticari uygarlığın “kalıcı ve düzenli” olduğu ütopik bir dünyaya doğru çalıştığını iddia ederek para vaatlerinin ötesine geçer. Capital Cell Fusion Blockchain olarak bilinen blok zincirinin sınır ötesi ödemelerde devrim yaratacağını, 5G teknolojisini destekleyeceğini ve “bilimsel ve adil bir varlık yaratma ve yeniden dağıtım sistemi” getireceğini iddia ediyor.
Projenin sağladığı para miktarı hala bilinmiyor. Bununla birlikte, blockchain araştırma firması Ergo, AK ekibi tarafından yayınlanan verileri inceledi ve bunun yaklaşık 1.800 BTC olabileceği sonucuna vardı. Ancak, bazı işlemlerin ilginin yüksek olduğunu göstermeye çalışan AK ekibinin kendisinden olabileceği konusunda uyardılar. Çinli dijital para yatırımcısı Dovey Wan gibi diğerleri 5.000 BTC koydu.
AK aldığı BTC’nin çoğunu tasfiye için Binance, Huobi ve OKEx gibi borsalara gönderiyor.
Dijital para endüstrisindeki çoğu, 3 milyar Dolar’a yakın olduğu iddia edilen mega bir aldatmaca olan AK ve PlusToken arasında karşılaştırma yapıyor. Dolandırıcılık, Çinli yatırımcıları da hedef alarak, yüksek getirili bir yatırım olduğunu gizledi.