WazirX alacaklıları 235 milyon dolarlık kayıp için oylamaya gidiyor

WazirX, 235 milyon dolarlık siber saldırının ardından alacaklılarına yönelik bir yeniden yapılandırma planı için oylama düzenliyor. Plan kabul edilirse borsa Nisan 2025'te yeniden faaliyete geçecek, reddedilirse ise tasfiye sürecine girerek ödemeler 2030’a kadar gecikebilir.


WazirX alacaklıları 235 milyon dolarlık kayıp için oylamaya gidiyor

Yayınlanma: 05-02-2025 12:15

Hindistan merkezli kripto para borsası WazirX, Temmuz 2024’te alacaklılarını, 235 milyon dolarlık bir siber saldırının yarattığı mali kayıpları telafi etmeye yönelik yeniden yapılandırma planı hakkında oylamaya çağırıyor. Oylamanın sonucuna göre, borsa ya faaliyetlerine devam edecek ya da Singapur Şirketler Yasası kapsamında tasfiye sürecine girecek.

Singapur Yüksek Mahkemesi’nin onayıyla alacaklıların oyuna sunulan plan, zarar gören yatırımcıların %52’sine hızlı ödeme yapılmasını, kalan %48’lik kısmın ise ilerleyen dönemde şirketin gelirleri ve varlık geri kazanımları üzerinden ödenmesini içeriyor. Oylama sonucunda plan %75 çoğunluk tarafından kabul edilirse, WazirX Nisan 2025’e kadar ticarete yeniden başlayabilecek ve ilk ödemeler 10 iş günü içinde yapılacak.

İlginizi Çekebilir

Sıcak Gelişme: Kısa Süre Önce Hack'lenen WazirX'ten Açıklama Geldi!

Eğer alacaklılar yeniden yapılandırma planını reddederse, borsa tasfiye sürecine girecek. Bu senaryoda, alacaklıların fonlarını geri alması 2030’a kadar gecikebilir ve çalınmamış fonların nasıl dağıtılacağı belirsiz hale gelebilir. Sektör uzmanları, tasfiyenin piyasa dalgalanmaları nedeniyle geri kazanılabilir varlıkların değerini düşürebileceği konusunda uyarıyor.

WazirX, borçlarını ödemek ve operasyonlarını sürdürmek için merkeziyetsiz bir borsa (DEX) kurmayı, kurtarma tokenleri çıkarmayı ve periyodik geri alım mekanizmaları oluşturmayı planlıyor. Ayrıca, alacaklılara daha hızlı ödeme yapabilmek adına Net Likit Platform Varlıkları’nın tahsis edileceği belirtildi.

Öte yandan, çalınan varlıkları geri alma çabaları devam ediyor. Borsa, şu ana kadar 3 milyon dolarlık fonu dondurduğunu açıkladı ve uluslararası kolluk kuvvetleriyle iş birliği içinde kayıp fonları takip ettiğini duyurdu. WazirX kurucusu Nischal Shetty, bu sürecin yalnızca bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, çalınan fonların en azından bir kısmının geri kazanılacağı konusunda kararlı olduklarını belirtti.

4,4 milyondan fazla alacaklının katılacağı bu kritik oylama, yalnızca WazirX için değil, kripto piyasasında merkezi borsaların güvenilirliği açısından da önemli bir dönüm noktası olacak.

Hasan Hüseyin Lif avatarı

Yazar Hasan Hüseyin Lif hakkında :

Ekonomi, blockchain ve kripto para alanlarında uzmanlaşmış bir yazar olarak, dijital finans dünyasındaki yenilikleri yakından takip etmekteyim. Üç yılı aşkın bir süredir KoinFinans bünyesinde kripto para piyasasına ilişkin güncel haberler, analizler ve sektörel gelişmeler üzerine içerikler üretmekteyim. Blockchain teknolojisinin ekonomik yapılar üzerindeki etkilerini, DeFi, NFT'ler ve merkez bankası dijital paraları gibi yenilikçi alanları kapsayan derinlemesine analizler sunarak sektördeki dönüşümleri değerlendirmekteyim. Kripto ekonomisinin geleceğine yönelik öngörülerimle, okuyuculara bilgi aktarımını amaçlamakta ve sektöre katkı sağlamaktayım.

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


WazirX alacaklıları 235 milyon dolarlık kayıp için oylamaya gidiyor haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?