Şubat 1, 2022

UNICEF’ten Kripto Varlıklara İlişkin Rapor: “Ulusal ve Küresel Düzenlemeler Mutlaka Gerecek…”


Son güncellenme : 01.02.2022 - 21:55

Birleşmiş Milletler’e bağlı bir fon olan UNICEF, dünyadaki dezavantajlı çocuklara yardım etme misyonuyla faaliyet gösteriyor. Yakın zamanda kripto varlıklara ilişkin bir rapor yayınlayan UNICEF, kripto varlıkların artan benimsenmesinin mutlak olarak bir ulusal ve uluslararası düzenlenmeleri gerektireceğini belirtti.

BM’ye bağlı ajans UNICEF yayınladığı yeni raporda, dijital varlıkların finansal katılımı arttırma potansiyeline sahip olduğunu ve “dünyanın dört bir yanındaki ailelerin geçim kaynaklarına önemli faydalar” sunduğunu ve sunabileceğini belirtti.

UNICEF, dijital varlıklarda kullanılan teknolojinin işçi maaşlarını iyileştirebileceğini ve sosyal yardım programlarını daha şeffaf ve verimli hale getirebileceğini düşünüyor.

UNICEF ayrıca, düzenlenmemiş kripto para projelerinin ciddi tehditler oluşturduğunu da raporuna ekledi.

“Bir yanda herhangi bir düzenlemeye tabi olmayan kripto para varlıkları, finansal sistemlerin istikrarı, birçok çocuk hizmetinin de bağlı olduğu devlet gelirleri ve çocuk kaçakçılığını, çocukların dolandırılması, çocuk istismarı cinsel sömürüyü destekleyen düzensiz ve yasadışı eylemleri kolaylaştırdıklarında, doğrudan çocuklar için de bir tehdit oluşturuyor.”

UNICEF, kripto çocuk güvenlik önlemlerini çevrimiçi çocuk koruma girişimlerine dahil etmenin “tam zamanı” olduğunu düşünüyor.

UNICEF ayrıca, dünya ekonomisinin %90’ını temsil eden 87 ülkenin aktif olarak merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC’ler) araştırdığını da raporuna ekledi.

“Bu gelişmeler nihayetinde ulusal ve uluslararası yasal ve düzenleyici çerçevelerin ortaya çıkmasını gerektirecektir.

Gelişmekte olan ülkeler, büyük ekonomilerin dijital para birimlerini (CBDC) benimsemek, kendi para birimlerini çıkarmak ve birlikte çalışabilirliği sağlamak (örneğin Tunus’un eDinar ile gitmeye çalıştığı yön gibi) veya merkezi olmayan kripto para birimleri ve merkezi olmayan finans üzerine bahis oynamak (Ekvador’un yaptığı gibi) arasında seçim yapmak zorunda kalacak.”

UNICEF, 2019’da Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) bağışlarını kabul etmeye başladı ve kendisini kripto kullanan ilk BM kuruluşu olarak tanıttı.

Kaynak : The Daily Hodl

Yazar Hasan Hüseyin Lif hakkında :

Ekonomi, blockchain ve kripto para alanlarında uzmanlaşmış bir yazar olarak, dijital finans dünyasındaki yenilikleri yakından takip etmekteyim. Üç yılı aşkın bir süredir KoinFinans bünyesinde kripto para piyasasına ilişkin güncel haberler, analizler ve sektörel gelişmeler üzerine içerikler üretmekteyim. Blockchain teknolojisinin ekonomik yapılar üzerindeki etkilerini, DeFi, NFT'ler ve merkez bankası dijital paraları gibi yenilikçi alanları kapsayan derinlemesine analizler sunarak sektördeki dönüşümleri değerlendirmekteyim. Kripto ekonomisinin geleceğine yönelik öngörülerimle, okuyuculara bilgi aktarımını amaçlamakta ve sektöre katkı sağlamaktayım.

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


UNICEF’ten Kripto Varlıklara İlişkin Rapor: “Ulusal ve Küresel Düzenlemeler Mutlaka Gerecek…” haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?