Tether (USDT) Benzersiz Adres Sayısı Zirvede – Kripto Piyasaları için Ne Anlama Geliyor?
Son güncellenme : 21.03.2022 - 22:12
En büyük pazar hacmine sahip stabilcoin Tether (USDT), kripto dünyası için oldukça önemli bir oyuncu. Tether bu yıl en yüksek seviyesine ulaştı ve yüksek bir talep seviyesine işaret etti. Veriler, USDT’nin ticaret kolaylaştırıcı ve güvenli liman rolüne dayalı olarak kripto piyasası için iki anlama geliyor olabilir.
Santiment’in verilerine göre, günlük aktif adres sayısı, yani tek bir günde token ticareti yapan benzersiz kullanıcı sayısı Perşembe günü 83.000’in üzerine çıktı ve Cumartesi günü 74.000’e ulaştı. Perşembe günkü sayı 2022 yılının en yüksek seviyesi anlamına geliyor.
Veriler, birkaç farklı trader’ın dünyanın en büyük stabilcoin’ini biriktirdiğini gösteriyor. Tether’in geçen haftaki sınırlı performansına rağmen olumlu olması, kullanıcıların tokenı satın aldığını da gösteriyor. Ancak artan USDT birikiminin kripto piyasası için çeşitli etkileri var.
Bu etkilerden en çok öne çıkan ikisi şu şekilde:
Oynaklık Artmaya Başladı
USDT, ABD doları karşısında yaklaşık 1:1 sabiti göz önüne alındığında, diğer kripto belirteçlerinin ticaretinde yaygın olarak kullanılıyor. Trader’lar, diğer kriptolarla ticaret yapmak için kullanmadan önce genellikle token ile dolarlarını takas ederler.
Yüksek miktarda birikim, piyasanın daha fazla alım satım eylemi için konumlandığı anlamına gelebilir ve bu da kısa vadede daha fazla oynaklık olduğunu gösterir. USDT ticaretindeki artış, sonunda diğer token’lara da yayılabilir. Santiment ayrıca verilerin daha fazla oynaklığa işaret ettiğine inanıyordu.
“Tarihsel olarak, giderek artan aktif adresler boğa göstergesidir. Tek seferde devasa bir ani artış, biraz daha fazla oynaklık belirteci olabilir. –Santiment“
Ancak tersine, artan Tether talebi aynı zamanda şu anlama gelebilir:
Güvenli Liman Arayışı USDT’ye Yönlendiriyor
USDT’nin dolar karşısında 1:1 sabitlenmesi ve büyük rezervleri, onu kripto alanında önde gelen bir güvenli liman haline getiriyor. Token, öncelikle Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmaların oynaklığı artırması ve trader’ları güvenli limanlara itmesi nedeniyle bu yıl hacimlerinin artmasına neden oldu.
Token’ın birikimi artık trader’ların piyasada daha fazla ters rüzgar için konumlandıkları ve bu nedenle daha güvenli alanlara yığıldığı anlamına gelebilir.
Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmalar ve bunun ekonomik etkisi nedeniyle duygular oldukça gergin durum. Trader’lar ayrıca bu yıl Federal Rezerv’in artan enflasyonu ve şahin hareketleriyle boğuşmak zorunda kalacak gibi görünüyor. Bitcoin Korku ve Açgözlülük endeksi korku seviyelerinde ve Şubat ayından bu yana bu seviyenin etrafında gezindi.
Tüm bu olumsuz duygular, Tether talebinin de itici gücü olabilir.
Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.