Stellar (XLM), Chainlink (LINK), Polkadot (DOT) Kısa Vadeli Yorumu: 19 Şubat


Polkadot (DOT)

Polkadot yükseliş ivmesini günün öğlen saatlerinde ATH’ye ulaşarak tekrar taçlandırdı. Varlık 34,21 dolar bandına kadar yükselmeyi başardı ancak değer bu seviye sonrası destek bulamayarak geri çekildi. Birkaç saat arayla tekrar ATH’yi test eden varlık tekrar seviyeden reddedildi ve şu an 33,7 dolardan işlem görüyor. Şubat ayında yükselişini destekleyen varlık bu direnç noktasından başarıyla çıkarak yükselişini sürdürebilir.

Polkadot için veriler yükseliş için sinyallerini güçlendiriyor. Varlık yakaladığı trendle beraber geri çekilmeyi bir miktar hissedebilir fakat bu veriler yükselişi güçlendirecek değerler veriyor.

RSI verileri 68 bandında ve aşırı alıma doğru yükseliş gösteriyor. MACD verileri de olumlu bölgenin oldukça üstünde ve artış eğilimini destekleyecektir. Chaikin akışı verileri de 0 nötr seviyesinin üzerinde, bir miktar düşüş gözleniyor fakat bu durumun tersine dönmesi alış sinyallerinin varlığı ile beraber yükselişe geçmeye çalışacaktır.

Kaynak: Tradingview

SAR verileri alış sinyallerinin olduğunu gösteriyor. Aynı şekilde denge hacim verileri de oldukça yüksek değer aralığında, bu veriler yükseliş trendini desteleyecektir. Bu veriler bir süre daha direnç seviyesinin test etme ihtimallerini kuvvetlendiriyor.

Kaynak: Tradingview

Varlık önümüzdeki saatlerde tekrar 34 dolar bandındaki direnç noktasını teste geçecektir. Bu noktadan olumlu bir geri dönüş alması fiyatı Fib düzeltmelerinde görünen bir diğer direnç noktası 36,4 ve 40,8 dolara kadar fiyatı ittirebilir. Dirençten tekrar göeri dönmesi fiyatı destek noktalarına tekrar itebilir. Satış baskısının artması da değeri 30 dolar bandının altına tekrar itebilir.

Stellar (XLM)

Stellar (XLM) geçtiğimiz hafta 0,6 dolara kadar yükselip rekorunu kırmıştı. Bu seviye sonrası konsolide bir duruma giren varlık bir süredir yatay bir hareket izliyor. Bu hareketlilik 0,501 dolarda kendisine direnç gören varlığın hareketini kısıtlıyordu. Bu sıkışma boğa- ayı rekabetinin çekişmeli geçtiğinin de bir göstergesi sayılabilir.

Stellar yatay hareketinin bir kırılma yaşaması beklenebilir. Bu kırılmanın şu an için ciddi bir yön göstergesini söylemek oldukça güç gibi görünüyor. 0,60 dolara uzanan trend sonrası XLM değeri yatay harekete saplanmıştı. XLM boğalarının hareketi bu yatay hareketi tersine çevirerek fiyatı tekrar ATH seviyesine sürükleyebilecek güce sahip.

4 saatlik veriler bu hareketten faydalanarak aşırı alım bölgesinde stokastik RSI verilerini barındırıyor. Ayrıca MACD verileri de yükseliş eğilimine tekrar geçmeyi başardı. Saatlik verilerde Bollinger bantları oldukça daralmaya gitti. Sıçrama yapma ihtimallerini birkaç gündür hissettiren varlık bu verilerle beraber yukarı yönde hareket sağlayabilir.

Kaynak: Tradingview

Fiyatın boğa hareketi başarılı olursa varlık önce 0,60 doları tekrar teste geçebilir. Bu durumda başarılı çıkması Fib düzeltmesinde görülen 0,78 dolara uzanan yeni bir trend yakalama ihtimallerini de arttırabilir. Ancak 0,60 ATH’sinde etkili olan ayı hareketi durumu tersine çevirir ve seviyeden geri dönmesine neden olursa düşüş 0,50 doların altına doğru sert olacaktır. Son olarak 20 günlük hareketli ortalamanın altına yani 0,45 doların altına inmesi durumu daha da zorlaştıracaktır.

Chainlink (LINK)

Chainlink (LINK) 35,71 dolarlık rekorunun ardından yükseliş trendini kuvvetlendirecek gelişmeler gösteriyor. Varlık bir süredir yakaladığı yükseliş trend kanalında etkili bir şekilde olumlu sinyaller veriyor. Varlık kanal içinde direnç seviyesinden başarı olursa yükselişini daha hızlı devam ettirebilir.

LINK 35,7 dolardan geri döndükten sonra LINK boğaları oldukça etkin bir şekilde varlığın yükselişini desteliyorlar. Bu durumun daha etkili sürdürülmesi fiyatı direnç seviyesinin üstüne çıkartacaktır.

Günlük grafiklerde RSI değeri aşırı alım bölgesine işaret ediyor ve MACD verileri yükselişi destekleyecek şekilde olumlu bölgede yer alıyor. Boğa hareketliliği ve talep artışının devamlılığı süreci başarıyla sonuçlandıracaktır. Ancak direnç seviyesinin sertliği durumu zor bir hale sokuyor. Tekrar geri dönen LINK varlığı kanalın dışına itilme riskini oluşturuyor ve bu kanal dışına itilme trend hareketinin tersine düşüş olarak değiştirebilir.

Kaynak: Tradingview

Yükselme hareketinin başarılı olması varlığı 45 doların üzerine çıkmaya yeni bir test yolu sunacaktır. Ancak tersine bir düşüş hareketi 20 Günlük hareketli ortalama üzerinde yeni bir destek noktasını hedefleyecektir. 30 dolar bandına gerileme ihtimali alış fırsatları doğuracaktır.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : Koinfinans.com

Yazar Kadir ALTUNSOY hakkında :

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çevre mühendisliği öğrencisiyim,23 yaşındayım. Kripto paralarla 2017 yılından beri ilgiyle takip ediyorum ve geleceğe yön verecek teknoloji olduğunu düşünüyorum. Bu hevesle beraber öğrendiğim bilgileri ve analizleri Koinfinans aracılığıyla sizlerle paylaşıyorum.

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


Stellar (XLM), Chainlink (LINK), Polkadot (DOT) Kısa Vadeli Yorumu: 19 Şubat haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?