Stellar (XLM) 0,38 Dolar Sonrası Neler Yapabilir? 30 Ocak Kısa Vadeli Stellar Yorumu
Stellar geçtiğimiz günlerde de paylaştığımız haberde bir daralmayı güçlendirmiş azalan bir hareket izlediğini söylemiştik. Haber sonrasında 29 Ocak gününün erken saatlerinde 0,38 doları aşan bir değer gören varlık düşüş yaşamış olsa da bu kırılma Stellar için önemliydi. Ciddi hacimler yakalamayı başaran varlık şuan için 0,33 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Yatırımcılar ise varlık için yatırım düşüncelerini iyice arttırmış durumda, peki neler olabilir ve neler yapılmalı?
Stellar Nasıl Bir Performans Gösterdi?
Stellar 4 Ocakta yakaladığı rekor seviyenin sonrasında bir düşüş ivmesinin içinde hapsoldu. Bu azalan üçgen model yer yer 0,20 dolar seviyelerine kadar düşüşlere şahitlik etti. Son tekniklerde bu azalan kanalın önceki haberimizde de belirttiğimiz gibi artık sıkışan bir noktaya gittiği ve kırılmanın yaşanacağı sinyallerini gösteriyordu. Nitekim bu kırılma yaşandı ve 0,38 dolara kadar sıçrama yaşandı.
Bitcoin’deki Elon Musk etkisini bir kenara bırakacak olursak bu hafta en iyi performans gösteren varlıklardan birisi. Son haftanın verilerine bakıldığında listenin ilgi çeken isimlerinden Ripple ve Ethereum artışlarının yanında Stellar başarısı dikkat çekiyor. %25 değer artışıyla bizleri karşılayan varlık piyasada 11. Sırada yer alıyor ve piyasa değeri yaklaşık 7.5 milyar dolar olduğunu görüyoruz.
Tekniklere Bakıldığında Stellar Durumu Nasıl?
Stellar (XLM) 4 Ocak zirvesi sonrası yaşadığı düşüş modelini kırmayı başardı. Bu modelin ve getirdiği yeni gelişmelere bakıldığında 0,232 dolar seviyelerini destek kabul ettiğini görüyoruz. Yükseliş öncesi CMF indikatörüne bakıldığında yükseliş için gereken alış sinyallerinde hızlı bir değişim ve yükseliş görülüyor.
MACD indikatörü de nötr 0 seviyenin üzerinde etkili bir baskınlıkla yükseliş trendinin desteklendiğini bildirmişti. Ancak 0,38 dolarlık sıçramanın gelişiminde bir uyuşmazlık gözlemlenebiliyor.
Sıçrama anına bakıldığında zirve ve CMF arasında ince bir uyuşmazlık söz konusu. Stellar boğalarının trendi devam ettirecek gücünün olmaması veya spekülatif yatırımcının etkisi de olabilir. Sat sinyalindeki bu dengesizlik düşüş trendine yakalanması üzerinde etkili olduğunu söyleyebilir.
Fib düzeltme noktalarına bakıldığında son 6 saatlik hareket 0,236 ve 0,786 noktaları arasında gerçekleşiyor. Bir süre daha bu aralıkta devam edebilir gibi görünüyor. Bununla beraber Bollinger bantlarında da sıkışmalar görünüyor. Önümüzdeki saatler için dalgalı bir fiyatlanma görmemiz mümkün. RSI verileri de sıçrama anından itibaren %35 civarı düşüş yaşadı ve 54 baz puan seviyelerinde.
Kısa Vadede Ne Beklenebilir?
Son olarak toparlamak gerekirse Stellar için en büyük problem talepteki sorunlar. Yükseliş anında boğaların aktivitesinin yetersiz kalması düşüş için ciddi bir neden olarak karşımıza çıkıyor. Kısa vadeli olarak Stellar alım konusunda bir şey söylemek güç. RSI verileri düşüş eğiliminde nötr seviyeye doğru yönelmiş durumda. Benzer şekilde talep indikatöründe de azalma görülüyor.
Bollinger verileri de sıkışma ve daralma hareketi seyrediyor şuan için bir oynaklık söz konusu oluşabilir. Tek olumlu nokta belki de MACD indikatörü olabilir. Pozitif yönde hala baskınlığını koruyor. Fakat tek başına yeterli bir izleme sayılmaz. Bu nedenle kısa vadede alım veya satıma yönelmek tehlikeli olabilir. Şu an için 0,28 dolar destek seviyesine kadar düşüşler de mümkün. Bir süre beklemekte fayda var.
Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.