SBI CEO’su Yoshitaka Kitao, Ripple’ın Japonya’daki ana ortağı SBI Group tarafından XRP ve SEC’e karşı açılan davayla ilgili olarak yayınlanan bir başka açıklamayı Twitter üzerinden paylaştı.
Nomura Araştırma Enstitüsü’nden bir yazarın makalesine atıfta bulunan söz konusu açıklamada, Japon Fonları Uzlaşma Yasası uyarınca, XRP’nin bir kripto para birimi varlığı olduğu ve bir menkul kıymet olmadığı belirtildi. Bu nedenle, ABD düzenleyicisinin Ripple‘ı “kayıtsız yatırım sözleşmeleri”, yani menkul kıymetler satmakla suçlama girişimlerine bakılmaksızın, XRP’nin Japon dijital borsalarında bir kripto varlığı olarak ticaret yapmaya devam edeceği bildirildi:
“SEC ve Ripple arasındaki dava; XRP’nin Japonya’da menkul kıymet olmadığı gerçeğini değiştirmeyecek. XRP Japonya’daki kripto para borsalarında kripto para varlığı olarak alınıp satılmaya devam edecek; menkul kıymet olarak değil. Biz herhangi bir sorun çıkacağını düşünmüyoruz.”
REKLAM
Açıklama da, ilgili taraflara SBI Group’un XRP’ye doğrudan değil, Ripple hisselerine yatırım yaptığını hatırlatılıyor. Bununla birlikte, SBI Group’un sahip olduğu SBI VC Trade borsasındaki trader’lar ihtiyaçlarını karşılamak için Ripple decacorn’dan XRP satın alıyor. Bu nedenle, borsalardaki mevcut XRP düşüşünün SBI’nin iş sonuçlarını etkilemediği belirtiliyor.
Paylaşılan açıklama da ayrıca, Asya ve Avrupa’daki birçok finans kurumunun döviz işlemleri için Ripple’ın teknolojisini kullanmayı düşündüğü vurgulandı. ABD hükümeti ile artan talep ve anlayış eksikliğinden dolayı Ripple, ABD’den ayrılmayı düşünüyor ve genel merkezi için daha kripto dostu yargı bölgelerine bakıyor. SBI, Ripple’ı ABD dışındaki ve özellikle Japonya’daki genişlemesinde desteklemeye devam edeceğini de ekledi.
“Ripple’ın kullandığı dağıtılmış defter teknolojisi XRP kullanılmasa dahi uluslararası para transferlerinin maliyetini büyük miktarda düşürüyor. Avrupa ve Asya’daki büyük finans kuruluşları bu teknolojiyi kullanmayı düşünüyor. Ripple bu yüzden merkezini ABD’den başka bir ülkeye taşıma fikrini değerlendiriyor.”