Ripple CEO’su: ABD, XRP’yi Bir Menkul Kıymet Olarak Gören Dünyadaki Tek Ülkedir


27 Nisan’da Fox Business ile ilgili bir röportaj sırasında Liz Clapman ile konuşan Garlinghouse, SEC’i görünürdeki çifte standartlar ve netlik eksikliği nedeniyle sert bir dille eleştirdi. Ona göre SEC’in başkan Jay Clayton’ın liderliğinde XRP konusunda aldığı pozisyon, yasal çelişkiler yarattı ve koruduğunu iddia ettiği tüketicilere zarar verdi.

“10 yıl geçti, ABD hala kripto için net bir düzenleyici çerçeveden yoksun. XRP gibi varlıklar doğaları gereği açık kaynaklı, küreseldir ve yüzlerce proje XRPL ile inşa edilmektedir. İnovasyon durdurulamaz, ABD dışında da gelişebilir.”

Yalnızca SEC, XRP’ye menkul kıymet olarak adlandırıyor

SEC’in hukuk davası hakkındaki genel izlenimiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Garlinghouse, sarsıcı bir değerlendirme yaptı. Ona göre, toplam işlem değeri 1 trilyon doları aşan 9 yıllık aktif ticaretin ardından SEC’in XRP’yi bir menkul kıymet olarak sınıflandırması ve Ripple’ı sorumlu tutma kararı haksız. Daha da kötüsü, Adalet Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı’nın daha önce XRP’yi bir para birimi olarak adlandırdığı gerçeğiydi.

Bitcoin ve Etherin neden menkul kıymet olmadığına dair bir keşif talep etmiştik. [Eski SEC Başkanı] Jay Clayton çıktı ve Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını söyledi. Bill Hinman, SEC’in Kurumsal Finansman Direktörü olarak çıktı ve Ether’in bir menkul kıymet olmadığını söyledi.

Bu bilgiyi davadan önce de talep etmiştik, bu tespitler nasıl yapıldı? Açık kaynaklı, merkezi olmayan bir teknoloji olarak diğerleri ile XRP arasındaki benzerlikler göz önüne alındığında, birinin menkul kıymet olduğu, diğerinin menkul kıymet olmadığı nasıl belirlenebilir?

Ayrıca SEC’i, piyasa paniğine neden olarak korumaya çalıştığını iddia ettiği yatırımcılara zarar vermekle suçladı. Ona göre, SEC’in Ripple aleyhine dava açtığı gün, 15 milyar doların üzerinde yatırım XRP ekosisteminden ayrıldı.

ABD XRP’nin Kategorizasyonunda Tek Başına

Garlinghouse, daha da ileri giderek, SEC’in aslında XRP’yi bir menkul kıymet olarak sınıflandıran dünyadaki tek düzenleyici olduğunu ve küresel olarak bu konuda tek başına olduğunu belirtti. Japonya, Birleşik Krallık, İsviçre ve Singapur’u XRP’yi bir para birimi olarak gören başlıca mali yetki alanlarına örnek olarak listeledi.

SEC’in “taciz” suçlamalarına yanıt veren Garlinghouse, düzenleyici netlik konusundaki duruşundan dolayı SEC Komisyon Üyesi ve sözde “Kripto Anne” Hester Peirce’e övgüde bulundu. Pierce’in de söylediği gibi SEC’in Ripple ile olan davasının, sektörün netlik kazanmasında çok önemli olduğunu düşündüğünü belirtti.

[irp posts=”25792″ name=”Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC ile Yasal Mücadeleleri Hakkında Gerçekten İyi” Hissettiğini Belirtti”]

Kaynak : Koinfinans.com
SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


Ripple CEO’su: ABD, XRP’yi Bir Menkul Kıymet Olarak Gören Dünyadaki Tek Ülkedir haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?