Mayıs 13, 2021

Reef Finance Nedir? REEF Coin Hakkında Detaylı Rehber


Kripto paraların hayatımızdaki etkisi gittikçe artıyor. DeFi platformunun popülaritesi de bu artışa paralel olarak artarken, adını sıklıkla duyduğumuz coin’lerden biri de Reef Coin oldu. Bu makalede, Reef Finance ekosistemini ve popülaritesinin ardındaki nedenleri inceleyeceğiz.

Sorun

Reef Finance’ın ne olduğunu anlamak için başlangıç olarak, platformun çözdüğü soruna bir göz atmak gerekmektedir.

2020 yazında sayısız DeFi projesinin patlamasıyla birlikte, projelerin çoğu, DeFi buzdağının yalnızca ucuna dokunabiliyordu. Geleneksel DeFı platformlarının çoğu, kullanıcıların farklı platformlarda sınırlı öğrenme ve kullanılabilirlik yeteneğine sahip olmalarıyla ilgili bir soruna sahiptir.

Bu sorun genellikle likiditenin parçalanmasına ve istikrarsız bir kullanıcı tabanına yol açar. Böyle bir sorun söz konusu olduğunda, birçok platform sürdürülemez likidite ve getiri dalgalanmalarıyla karşı karşıya kalır. Her hafta tanıtılan yeni DeFi platformları var, ancak bu yeni platformların çoğu aşırı karmaşık olduğu için kullanım kazanamıyor.

Reef Finance Nedir?

Reef Finance, merkezi olmayan finans (DeFi) için, kullanıcıların kullanımı kolay tek bir uygulamadan DeFi’nin en iyi protokollerinin hepsine erişmesine olanak tanıyan hepsi bir arada bir paket oluşturuyor. Reef Finance, bir DeFi protokolünden diğerine atlamak yerine; borç verme, ödünç alma, stake etme ve DeFi’nin diğer popüler özelliklerini kolaylaştırmak için birden fazla kaynaktan likidite toplar.

Reef Finance, müdaheleci olmayan bir yaklaşımla DeFi verimini en üst düzeye çıkarmayı ve otomatikleştirmeyi kolaylaştırır. Farklı risk kategorilerine göre getiri oluşturulabilir. Ayrıca, Reef gözetim altında değildir, bu da kullanıcıların platformu kullanmak için özel anahtarlarını vermeleri gerekmediği anlamına gelir.

Reef Finance, zincirler arası entegrasyonları, likidite toplama ve çok zincirli, yapay zeka odaklı bir akıllı getiri motorunu birleştirerek kişiselleştirilmiş bir kripto yatırım platformu oluşturuyor. Ayrıca Reef, Polkadot tarafından desteklenmektedir ve Polkadot ekosistemiyle aynı sağlam güvenlik yapısını paylaşmaktadır.

Neden Polkadot?

Çoğu DeFi projesi Ethereum ağında çalışırken Reef neden Polkadot üzerine kurulmuştur?

Reef, kullanıcı tabanına hız ve işlem maliyetleri açısından fayda sağlamanın bir yolu olarak Polkadot’ta dağıtım yapmayı seçti. Ethereum ağında giderek artan bir şekilde norm haline gelen aşırı hızlı ücretler ve aşırı işlem süreleri sorununu ortadan kaldırır.

Reef, hızla artan ücretler ve aşırı işlem süreleri sorununu önlemek için Polkadot teknolojisini kullanıyor. Kaynak: Reef blog 

Polkadot’un, Ethereum’unkilerle ortak sorunları yok ve asla olmayacak. Parachain kullanımı, ağ tıkanıklığının olmayacağı anlamına gelir ve yrıca Reef’in ihtiyaç duyduğu birlikte çalışabilirliği güçlendirmeye yardımcı olur. Polkadot, Reef üzerinde konuşlandırarak çeşitli ağlardan hizmet ve ürünler sağlayabilir.

Reef Finance’ın Kuruluşu ve Arka Planı

Reef Finance, 2019 yılında şirketin şu anki CEO’su ve kurucu ortak Denko Mancheski tarafından kuruldu. Proje, Eylül 2020’de Polkadot’ta ve sonraki Aralık’ta Binance Launchpool’da başlatıldı. Bu noktadan sonra, REEF token Binance Smart Chain’de (BSC) de kullanılabilir hale geldi.

Reef ekip üyeleri, güçlü ilişkiler ve sinerji yaratan uzun bir birlikte çalışma geçmişine sahipler. Birçok ekip üyesi, kripto firmaları için ticaret algoritmaları ve analitik araçlar oluşturma konusunda, geri kalanı ise blockchainleri çalıştıran yazılımı oluşturma konusunda deneyime sahiptir.

Proje, kurucular tarafından denizdeki resif ekosistemine benzediği için Reef olarak adlandırıldı. Bir mercan resifine bakarken, bir ekosistemin tüm bileşenlerinin bir bütün oluşturmak için nasıl birlikte çalıştığını görebilirsiniz. Reef Finance, kullanıcının bütünün birlikte nasıl çalıştığını görmesini kolaylaştırmak için tüm bağımsız projeleri DeFi’de bir araya getirmek istiyor.

Proje o zamandan beri birkaç Ethereum ve Polkadot tabanlı blockchain projesiyle entegre oldu. Bu, herkesin kullanabileceği DeFi protokolleri arasında birlikte çalışabilirlik için basit bir ortam yarattı.

Reef Finance’ın Ana Bileşenleri

Reef platformu, birbirini tamamlayan üç ana bileşenden oluşur. Bu üçü, Global Likidite Toplayıcı, Akıllı Getiri Tarım Toplayıcı ve Akıllı Varlık Yönetimi’dir. Bu nedenle, üç bileşen, kullanıcılara tüm DeFi hizmeti için tek noktadan hizmet sağlamak için birlikte çalışır.

Global Liquidity Aggregator

Reef, DEX’lerden, merkezi borsalardan, likidite havuzlarından ve diğer kaynaklardan gelen likiditeyi, sipariş akışının tek bir noktaya girmesini sağlayan küresel bir havuzda toplayacaktır.

Smart Yield Farming Aggregator

Reef ayrıca, perakende yatırımcıları ve tüm dünyadaki fon yöneticilerinin DeFi dünyasına girmeleri için kolay erişim sağlayan bir DeFi getiri motoru görevi görecek.

Smart Asset Management: 

Reef’teki varlıklar, kullanıcılar tarafından kontrol edilecek ve platformda saklanmayacaktır. Reef, kullanıcılara, optimum güvenlik sağlayarak kendi varlıklarını depolamalarını sağlar.

REEF Token

Eylül 2020’de düzenlenen özel bir satışta Reef Finance, REEF token başına 0.0009 dolar ile 0.00125 dolar arasında olmak üzere 3.9 milyon dolar topladı. REEF token daha sonra Aralık 2020’de token başına 0.02792 dolardan işlem görmeye başladı. Bu, erken dönem özel yatırımcılar için bazı güzel kazançlar sağladı!

REEF token, Reef Finance platformu için yerel yardımcı program token’ıdır. Platformda, yönetim mekanizmasını ve protokolün ödül yapısını güçlendirmeyi içeren çeşitli işlevleri vardır. Elbette bir değişim aracı olarak da kullanılabilir ve birkaç borsada işlem yapılabilir.

REEF Token’ının Dört Temel Kullanımı

Yönetim: Yeni özelliklerin yayınlanması ve sistemdeki belirli parametrelerin yeniden ayarlanması gibi farklı teklifleri oylayabilirsiniz.

Protokol ücretleri: Bir sepete girme / çıkma, yeniden tahsis, yeniden dengeleme ve diğer faaliyetler gibi işlemler için ücret ödeyebilirsiniz. Bu aynı zamanda havuzlar arasında likiditenin taşınmasına yardımcı olur.

Stake etme: Tercih edilen APR ile faiz kazanmak için çeşitli havuzlarda stake edebilirsiniz.

Getiri Dağılımı: Sepetinizdeki faaliyetler tarafından üretilen kârın, ödeme oranını seçebilirsiniz.

Ağı sürdürmeye yardımcı olarak REEF tokenleri oluşturmanın bir yolu daha vardır. “Network Collators (Ağ Düzenleyicileri)” adlı grup parachain’in tam bir kopyasını tutar ve Polkadot Ledger’in oluşturulmasına yardımcı olan yeni blokları oluşturur. Ağ Düzenleyicileri, ağın güvenilirliğini ve doğruluğunu korumaya yardımcı olmalarının karşılığında, REEF tokenleri ile ödüllendirilirler.

Ağ Düzenleyicilerine tahsis edilen REEF token’lar, protokol ücreti olarak yapılan “gas” ödemelerinden gelir. Diğerlerinin yanı sıra işlem işleme, akıllı sözleşmelerin dağıtımı ve yönetişim önerileri sunmak gibi, ağ düzenleyici ücretlerinin ödenmesini gerektiren bir dizi işlem vardır.

Reef Kripto Para Birimi Nasıl Çalışır?

Reef Finance, çeşitli kaynaklardan likidite çeker ve bunları Compound, Aave, Synthetix ve Uniswap gibi farklı Defi protokollerinde çalıştırır. Bu sadece likiditeyi dengelemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kullanıcılara en iyi faiz oranlarını bulma fırsatı da sunar.

Reef platformu bunu “Basket Engine” ve “Reef Smart Yield Engine” kullanarak başarır. Bu, insanların stake edilen her token için bir getiri kazanmasına izin verecektir. Ayrıca Basket Engine, Reef Finance kullanıcıları için kolay madencilik, borç verme ve ödünç alma hizmetleri sağlamak için ayrıntılı protokolleri birleştirir.

Reef Neden İyi Bir Yatırım Olabilir?

Reef ağı, tüm kullanıcıların kripto dünyasına ilk elden deneyimlerini almaları için samimi bir ortam sunar. Ekosistem, yeni gelenlere ve en iyi yatırım stratejilerine ayak uydurmayı zor bulan mevcut Defi kullanıcılarına yöneliktir. Şirket, insanların Defi protokolünde bir engel olarak gördüğü Ethereum blockchain’inde görülen yüksek gas ücretleri sorununu çözmeye çalışıyor.

Güvenlik açısından ağ, Polkadot tarafından işletilen paylaşılan güvenlik modeli altında güvence altına alınmıştır. Bu sadece ekosistemi dayanıklı hale getirmekle kalmaz; ayrıca yükseltmelerin fork olmadan yapılmasını da sağlayabilir. Reef finansmanı, REEF token sahiplerinin yöneteceği özerk bir organizasyon da kurmuştur.

Platformu kullanmanın kolaylığı, sayısız ortaklığı, ağa yaptığı yatırımlar, ekibin vizyonu ve güvenlik, yıl içinde REEF token’ının benimseme oranını artırabilir. Bu da Reef’in yıl içinde iyi performans gösteren bir yatırım olmasının nedeni olabilir.

Reef Finance şimdiden sayısız ortaklığıyla dikkat çekmektedir. Bunu, kripto para biriminin hızla benimsenmesine ekleyerek, gelecekte REEF popülaritesinin patladığını görebiliriz.

Reef Chain ekosisteminde, yıl içinde ulaşmak için belirledikleri çok sayıda hedefi de görebiliriz. Tüm bunlar, platformun Defi ekosistemini değiştirmeye hazır olduğunu gösteriyor. Bu yıl ve sonrası için çeşitli Reef fiyat tahminleri de Reef’in gelecekte muhtemelen iyi bir yatırım olacağı konusunda hemfikir.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : Koinfinans.com
SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


Reef Finance Nedir? REEF Coin Hakkında Detaylı Rehber haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?