Nick Carter: Elon Musk “Temiz Bitcoin” Kampanyasına Liderlik Edecek Doğru Kişi Değil
Son güncellenme : 27.05.2021 - 20:49
Tesla CEO’su Elon Musk, bir süre önce dünyayı yenilenebilir enerji üretimi yoluyla değiştirmeye çalışan bir kahraman ve çevre aktivisti olarak görülmeye başladı. Kısa süre önce araçları için BTC ödemesini askıya alarak Bitcoin madenciliğinin karbon emisyonuna karşı bir kampanya yürüttü. Musk’ın Kuzey Amerikalı Bitcoin madencileriyle son görüşmesinden sonra Bitcoin Madencilik Konseyi kuruldu. Hedefleri, enerji şeffaflığını teşvik etmek ve küresel sürdürülebilir projelerin hızlandırılmasını garanti etmektir.
“Dün Elon Musk ve Kuzey Amerika’nın önde gelen Bitcoin madencileri arasında bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duydum. Madenciler, enerji kullanım şeffaflığını teşvik etmek ve dünya çapında sürdürülebilirlik girişimlerini hızlandırmak için Bitcoin Madencilik Konseyi’ni kurmayı kabul ettiler.”
Yesterday I was pleased to host a meeting between @elonmusk & the leading Bitcoin miners in North America. The miners have agreed to form the Bitcoin Mining Council to promote energy usage transparency & accelerate sustainability initiatives worldwide. https://t.co/EHgLZ9zvDK
— Michael Saylor (@michael_saylor) May 24, 2021
REKLAM
Bazı çevrecilerin desteğine rağmen, Castle Island Ventures’tan Nic Carter; Musk’ın “Temiz Bitcoin” kampanyasını yönetecek doğru kişi olmadığına inanıyor. Ona göre Musk, BTC topluluğu tarafından çelişkili olarak görülüyor.
“Bitcoinciler Musk’a hala yoğun bir şekilde şüpheyle bakıyorlar ve işinin kısmen offset satışını içerdiği göz önüne alındığında, onu çelişkili olarak görüyorlar.”
Ancak Carter’ın teklifle ilgili bir sorunu yok. Madencilerden enerji karışımlarında şeffaf olmalarını talep etme arayışının, kimin liderlik ettiğine bakılmaksızın iyi bir hareket olduğunu belirtiyor.
Carter, Bitcoin’i Yasaklamanın İyi Bir Fikir Olmadığını Düşünüyor
Çin, küresel ısınmayı önleme amaçlı 2015 Paris Anlaşmasının bir parçası olarak 2060 yılına kadar karbon nötr olmayı ve 2030 yılına kadar en yüksek emisyona ulaşmayı hedefliyor. İlginç bir şekilde, yeni Bitcoin’lerin yarısından fazlası Çin’de çıkarılıyor. Bu, küresel ısınma karşıtı girişimlerin Bitcoin madenciliği ile bir arada var olamayacağı ve baskıyı tetiklediği anlamına geliyor.
Carter’a göre Bitcoin’i yasaklamak çözüm değil. Nedeni, kripto’nun düzenlemeye dirençli, sentetik, merkezi olmayan bir emtia olmasıdır.
“Bitcoin’i tek bir yargı alanında yasaklarsanız, hash gücü sadece yeni bir otoriteye akacaktır. Bireysel olarak hükümetler yasaklasa bile, daha dostane hükümetlerin sıkıntısı olmayacaktır.”
Carter, Bitcoin’i yasaklamak yerine, bunun için daha çevreci güç şebekelerinin inşa edilmesi gerektiğine inanıyor. Ayrıca, Bitcoin madencileri kullandıkları enerji türü konusunda daha şeffaf hale geldiklerinde, kripto endüstrisini kurtarabileceklerine inanıyor. Örneğin, Kuzey Amerika’daki Bitcoin madenlerinin diğer birçok elektrik tüketen endüstriden daha temiz olduğu söyleniyor.
ABD Doları Suçlar İçin BTC’den Daha Sık Kullanılıyor
Carter, herhangi bir para sisteminin suçla ilişkili amaçlarda kullanılabileceğini belirterek Bitcoin’i destekliyor. Carter, ABD Dolarının, BTC’den daha sık yasa dışı işlemler için kullanıldığını ve bu nedenle, suç faaliyetlerini kripto ile ilişkilendirmenin, ele alınması gereken garip bir bakış açıcı olduğunu da söyledi ve ekledi:
“Doları yasaklamadık çünkü Pablo Escobar’ın mahzeninde milyonlarca dolar vardı.”