Haziran 15, 2022

Metamask’ta Güvenlik Açığı: “Belirli Cüzdanlar Etkilenebilir!”


MetaMask, yakın zamanda ortaya çıkan ve bazı kullanıcıların cüzdanlarını etkileyen sorun hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre söz konusu sorun, toplulukta yapılan spekülasyonlardaki kadar büyük bir güvenlik açığı anlamına gelmiyor. Blok zincir güvenlik firması olarak hizmet veren Halborn şirketine bağlı araştırmacılara göre söz konusu hata yalnızca küçük bir kullanıcını kesimini etkiliyor. Bu sorunun ise yalnızca MetaMask ile sınırlı olmadığı, tarayıcı bazlı tüm cüzdanlarda görüldüğü belirtildi.

Daha da önemlisi, ‘Gizli Kurtarma Anahtarını’ çıkarmayı mümkün kılan güvenlik açığının sonunda çözüleceği de belirtildi. MetaMask ekibi sorunun tam olarak ne zaman çözüleceğini konusunda belirli bir zaman çizelgesi vermedi. Hatanın mobil uygulamayı etkilemediği de gelen bilgiler arasında.

MetaMask Güvenlik Açığı Çok Az Kişiyi Etkiliyor

Koinfinans.com olarak belirttiğimiz üzere, araştırmacılara göre oldukça nadir görülen bu vakalara neden olan Metamask güvenlik tehdidinin MetaMask eklentisinin 10.11.3 ve sonraki sürümlerinde düzeltilmiş durumda. MetaMask üzerinde çalışan bir geliştirici olan Dan Finlay, hatanın diğer tarayıcı/uzantı cüzdanlarının yanı sıra MetaMask Uzantısı kullanıcılarının küçük bir bölümünü etkilediğini söyledi.

Bireysel cüzdanlar için bu koşulların geçerli olması durumunda kullanıcıların risk altında olabileceğini açıklandı:

  • Kullanıcının sabit diski şifrelenmemişse ve kullanıcı Gizli Kurtarma Anahtarı farklı bir cihazdaki bir uzantıya (aynı cüzdan uygulaması) aktardıysa.
  • Kullanıcının aynı anda Ekranda Cümleyi görüntülemek için ‘Gizli Kurtarma İfadesini Göster’ onay kutusunu kullandıydıysa.

Bilgisayarlarının güvenli olmadığını düşünen kullanıcılar için de bir önerileri var. Diğer insanlara karşı fiziksel olarak güvenli olmayan bu bilgisayarlarda, sistemde tam disk şifrelemesi etkinleştirilmelidir.

Geçen ay MetaMask, Web 3.0 geliştiricileri için dApps.1 ile kolay ödeme erişimi sağlamak için Coinbase Pay’i platformuna entegre ettiğini duyurmuştu.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : Coingape

Yazar Hasan Hüseyin Lif hakkında :

Ekonomi, blockchain ve kripto para alanlarında uzmanlaşmış bir yazar olarak, dijital finans dünyasındaki yenilikleri yakından takip etmekteyim. Üç yılı aşkın bir süredir KoinFinans bünyesinde kripto para piyasasına ilişkin güncel haberler, analizler ve sektörel gelişmeler üzerine içerikler üretmekteyim. Blockchain teknolojisinin ekonomik yapılar üzerindeki etkilerini, DeFi, NFT'ler ve merkez bankası dijital paraları gibi yenilikçi alanları kapsayan derinlemesine analizler sunarak sektördeki dönüşümleri değerlendirmekteyim. Kripto ekonomisinin geleceğine yönelik öngörülerimle, okuyuculara bilgi aktarımını amaçlamakta ve sektöre katkı sağlamaktayım.

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


Metamask’ta Güvenlik Açığı: “Belirli Cüzdanlar Etkilenebilir!” haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?