Kasım 27, 2019

KYC Nedir? KYC Ne İçin Kullanılır?


KYC İngilizceden gelen bir kısaltmadır. Know Your Customer veya Know Your Client, cümlelerinde ki, kelimelerin baş harflerinden oluşur. Birçok sektörde kullanılan bir kimlik doğrulama çözümüdür.

Şirketler, özellikle finans şirketleri müşterilerini tanımak ve onları izlemek için bu sistemi kullanırlar. Sistem borsalara kaydolurken karşınıza çıkan adres, kimlik numarası, telefon numarası gibi bilgileri ve daha fazlasını içinde barındıran bir temele dayanır. Bankalar ve Finans kuruluşları bu çözümü kendi faydaları için kullanmalarının yanı sıra, bazı suçları engellenmek adına devlet için de kullanırlar. Bu suçlar, kara para aklama veya terörizme finans desteğinde bulunmak gibi suçlardır.

2017 yılında yayınlanan Thomson Reuters haberine göre, büyük şirketlerin bünyelerinde barındırdığı KYC uzmanları sayısı ortalama 307 adet. Bu sayı 2016 yılında ise ortalama 68 adet. Bir sene içindeki bu değişime baktığımızda, çözümün şirketler adına ne kadar hayati olduğunu anlayabiliyoruz.

Birçok açıdan, müşteriye ve yatırım danışmanına fayda sağlayan bu standart uygulama, bu günlerde bir teknoloji tarafından tehtid ediliyor. Bu teknoloji, blockchain teknolojisi. Blockchain teknolojisi müşteri verilerini, tüm üyeler için otomatik olarak yeniliyor ve bu verileri sürekli güncel tutuyor. Bir çok sektörü değiştirmeye aday olan blockchain teknolojisi, standart KYC sürecini de değiştirebilir.

Kaynak : Koinfinans.com

Yazar Ramazan BOZKURT hakkında :

Merhabalar Ben Ramazan Bozkurt. Uzun süredir Finans alanında çalışmalar yürütüyorum. Bu süreçte uzmanlık alanımı kripto paralar ve blockchain teknolojisine yönelttim. Öğrenmeyi ve öğrenirken paylaşmayı seviyorum.

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


KYC Nedir? KYC Ne İçin Kullanılır? haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?