İş Bankası İş Sanat yeni sergisinin metaverse‘te açılacağı duyuruldu. “Tablolarla Boğaziçi’nde Bir Gezinti” isimli serginin hangi blokzinciri kullanacağı da belli oldu. İşte iş Bankası’nın tercih ettiği blokzincir.
Metaverse artık dünyanın en popüler kavramlarından birisi olduğu artık bir gerçek. Hal böyle olunca ülkemizde de bu konuda adımlar atılmaya başlandı. Bu konuda daha önce bir reklam deneyimi de olan İş Bankası, bu deneyimi geliştirmek için metaverse sanat sergisi açmaya hazırlanıyor. 1940’lı yıllardan bu yana oluşturulan zengin resim koleksiyonuna ev sahipliği yapacak binanın restorasyonu Beyoğlu’nda devam ederken, İş Sanat bir NFT sergisi de açacak.
“Tablolarla Boğaziçi’nde Bir Gezinti” adı taşıyan sergi, popüler blokzincir Decentraland platformunda yer alacak. Sergide, İş Bankası Resim Koleksiyonu’nda yer alan Hikmet Onat, Şeref Akdik, Zeki Faik İzer, İbrahim Safi, Bedri Rahmi Eyüboğlu gibi usta isimlerin de eserleri yer alırken. Serginin teması İstanbul’un mavilikleri ve kıyıları olacak.
Ön Gösterim Davetiyeleri Dağıtımda
Blokzincir altyapısını kullanarak merkeziyetsiz bir yapıda kurulan Decentraland platformunda ziyarete açılacak sergide, İş Bankası Resim Koleksiyonu’nda eserleri bulunan usta ressamların Boğaziçi’nin güzel görünümlerini resmettiği tabloları NFT olarak ziyaretçilerle buluşacak.
REKLAM
— İş Sanat (@issanat) April 1, 2022
Eğer ön gösterime özel olarak bir NFT davetiye istiyorsanız üstteki tweette yer alan sayfaya ulaşabilir ve davetiyeyi cüzdanınıza aktarabilirsiniz. NFT davetiye dağıtımı 4 Nisan’a kadar sürecek. İş Bankası, serginin 5-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklandı. NFT davetiyelerin akıllı kontratlarda kullanımı ile yalnızca bin adetle sınırlandırıldığı da belirtildi. Ön gösterim sonrasında ise sergi 8-20 Nisan tarihleri arasında herhangi bir davetiye aranmaksızın sürdürülecek. İş Bankası sergiyi şu sözlerle tanıttı:
“Tablolarla Boğaziçi’nden Bir Gezinti” Metaverse evreninde tasarlanan bir resim sergisidir. İş Sanat tarafından hazırlanan ve teknolojik kurgusu Türkiye İş Bankası ile Banka’nın teknoloji iştiraki Softtech’in Türkiye ve Çin’deki inovasyon merkezleri işbirliğinde tamamlanan sergide, 1940’lardan bu yana oluşturulan zengin resim koleksiyonundan ayrıcalıklı bir seçki sunuluyor. Banka’nın Beyoğlu’ndaki tarihi binasında Prof. Dr. Gül İrepoğlu’nun kurucu küratörlüğünde oluşturulacak Resim Müzesi’nin ilk süreli sergisi olması planlanan İstanbul resimlerinden “tadımlık” bir seçki, teknolojik yenilikler marifetiyle izleyicisiyle buluşuyor.”
Sergide aynı zamanda arttırılmış gerçeklik (AR) teknolojisinin de kullanıcılacağı belirtildi. Bu teknoloji sayesinde sergilenen NFT eserlerin fiziki ve dijital deneyimi birleştirilecek ve kullanıcı deneyimi arttırılacak. Sergi, Softttech Türkiye ile Çin’de yer alan bir inovasyon merkezi iş birliğiyle dijital hale getirildi.