FBI’da görev alan özel ajan Sean Ragan, dün katıldığı bir röportajda kripto para dolandırıcılığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ragan, LinkedIn’de yer alan kripto para dolandırıcılarının kullanıcıların güvenliği için oldukça önemli bir tehdit yarattığını belirterek, artan dolandırıcılık vakalarına dikkat çekti.
Ragan, “Bu tür dolandırıcılık faaliyetleri çok önemlidir” vurgusu yaparak, “Birçok potansiyel kurban var ve birçok geçmiş ve şimdiki kurban var” sözlerini paylaştı.
Koinfinans.com olarak belirttiğimiz üzere, Microsoft’un sahip olduğu sosyal ağ, 200’den fazla ülkede 830 milyon üyeye sahip ve iş dünyası için en önemli sosyal medya mecralarından birisi olarak ön plana çıkıyor.
FBI says fraud on LinkedIn a ‘significant threat’ to platform and consumers https://t.co/mBVxrf44Wy
REKLAM
— CNBC (@CNBC) June 17, 2022
Ajanın aktardığına göre söz konusu dolandırıcılar geleneksel ve kolayca anlaşılabilir yöntemler yerine, insanlara daha inandırıcı gelmek için sık sık yeni yöntemler kullanıyorlar.
“Her zaman insanları mağdur etmenin, şirketleri mağdur etmenin farklı yollarını düşünüyorlar. Ve zamanlarını bu yeni yöntemleri araştırarak, hedeflerini ve stratejilerini, kullandıkları araç ve taktikleri tanımlayarak geçiriyorlar.”
Regan’a göre FBI da yatırımla ilgili dolandırıcılıkta bir artış tespit etti. Federal Ticaret Komisyonu, ABD kripto para trader’larının Ocak 2021’den Mart 2022’ye kadar yatırım dolandırıcılığı nedeniyle 575 milyon dolar kaybettiğini bildirdi.
CNBC raporu, sahte profillerin genellikle meşru ve başarılı şirketlerle ilişkili olduğunu veya “girişimci ruha” sahip insanları temsil ettiğini iddia ediyor. Dolandırıcılar ise bu profiller aracılığıyla insanları dolandırmaya çalışıyor.
LinkedIn’in güven, gizlilik ve eşitlik direktörü Oscar Rodriguez, platformunda artan dolandırıcıların sayısına ilişkin yaptığı açıklamada söz konusu olayların artışını kabul etti.
Rodriguez Perşembe günü yayınladığı bir blog yazısında, “Son birkaç ay içinde, LinkedIn de dahil olmak üzere internet genelinde dolandırıcılık faaliyetlerinde bir artış gördük” açıklamasını paylaştı.
Şirket, şüpheli içeriği ve dolandırıcılığa yol açabileceğinden şüphelendiği hesapları proaktif olarak kaldırma konusunda bir sicile sahip olduğunu vurguladı. Yakın tarihli bir şirket şeffaflık raporuna göre, LinkedIn 2021’de platformundaki 136 milyondan fazla spam ve dolandırıcılık içeriğini kaldırdı. Ayrıca geçen yıl 31,6 milyondan fazla sahte hesabı kaldırdı.
Rodriguez, CNBC’ye, LinkedIn kullanmanın riskleri konusunda daha “proaktif eğitim”in ileride görmek istediği bir şey olduğunu ise önemle vurguladı.
LinkedIn, Twitter ve Instagram’ın aksine şu anda önemli ve tanınmış kullanıcılar için profil doğrulaması sunmuyor. Ancak doğrulama bile her zaman kusursuz çalışmıyor: Twitter ayrıca doğrulanmış hesapların kripto ve NFT dolandırıcıları tarafından kötüye kullanıldığını da belirterek, kullanıcılarını uyardı.
Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.
Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.