Ethereum’un Diğer Sert Hareketinin Başlamasına Sebep Olacak 8 Etken!
- DTC Capital’in yöneticisi Spencer Noon, Ethereum’un son rallisinin/sert hareketinin sekiz sağlam temel etken aracılığı ile desteklendiğini dile getiriyor.
Noon, Ethereum’un neredeyse 500.000 aktif konumunun 90 gün içerisinde oluşturduğu hareketli ortalamayı vurguluyor. Ethereum’daki bu artışın en önemli sebebi olarak düşünülen sayı senenin başından bu zamana kadar ikiye katlandı.
Aynı zamanda ilgi daha önceden hiç bu kadar tavan yapmamıştı. Ağ üzerinde ödenen ücret miktarının günlük 80 milyarın üstünde olduğuna da dikkat çekiliyor.
Noon, ağ üzerinde ödenen bu toplam ücret miktarının sonucu olarak Ethereum’un dünya üzerindeki en pratik/kullanışlı ağ olduğunu ortaya koyduğunu düşünüyor.
Noon, platformun avantajlarının bir başka sinyalinin ise; Ethereum üzerinde milyarlarca dolar seviyesindeki stablecoin çıkarılmasının olduğunu söylüyor.
Bu durumun yanında toplam 1 milyon merkezi olmayan finans kullanıcısı ve 14 milyarlık değerin DeFi üzerinde kilitlenmesini, Ethereum’un olgunlaşan finansal ekosisteminin bir bölümü olduğunu belirtiyor.
Noon bir diğer yandan 150.000 Bitcoin’in (BTC) Ethereum dayanaklı Bitcoin temsillerine çevrilmesinin Ethereum’un her açıdan varlık adına ‘’ekonomik bir boşluk’’ durumuna geldiğinin bir sinyali olduğunu da dikkat çekiyor.
Noon, bu yıl 86 milyar dolar hacme sahip merkezi olmayan borsaların geleneksel açıdan merkezileştirilmiş muadillerini silebileceğini dile getiriyor.
Son olarak Ethereum’un zemininde sağlam olduğunu kabul etse dahi, yeni ortaya konulan endüstride bulunan bir icat olduğu için piyasa seviyesine göre ikinci en büyük kripto paraya, doğru bir değer koymanın zor bir durum olduğunu da vurguluyor.
“Artık insanların fikirlerini belirterek, ETH’ye nasıl değer koymanızı söylediği çemberdeki noktaya geliyoruz. İster eski bir metodolojiyi değerlendirsinler ister de otoriteye başvursunlar. Asıl gerçek şudur ki; kimse Ethereum’a nasıl bir değer vereceğini bilmiyor. Dünya daha önce ETH gibi bir varlığa rastlamamıştı.”