Gizlilik odaklı Ethereum rakibi Dusk Network (DUSK), ABD’li yetkililerin kripto varlıklar üzerindeki düzenleyici baskılara rağmen %81’den fazla artmayı başardı.
Katman-1 blok zinciri projesi Dusk Network (DUSK), yedi gün önce 0,1471 dolar iken şu anda 0,268 dolardan işlem görüyor.
Dusk Network, ticari uyumluluk standartlarına uyan gizlilik odaklı akıllı sözleşmelere odaklanıyor. Geçen ayın sonlarında Dusk Network, bireylerin kendi verilerini kontrol etmelerine ve aynı zamanda işle ilgili KYC taleplerini karşılamalarına olanak sağlamayı amaçlayan sıfır bilgi kanıtlı bir KYC çözümü olan Citadel’i piyasaya sürdü.
Dusk Network’ten Sabine de Witte, bireylerin KYC bilgilerini genellikle birden fazla kez paylaşmak zorunda kaldıklarını belirtti. Örneğin bir banka hesabı açtıklarında, bir hisse senedi alım satım aracılık hizmetinde hesap açtıklarında ya da bir ev satın aldıklarında sık sık KYC doğrulamak zorunda kalıyorlar.
“Katıldığınız tüm firmalar kişisel bilgilerinizi saklayacaktır. Bu da hem gizlilik hem de veri sızıntısı konusunda büyük bir açık yaratıyor. Bu tür problemleri aşmak için Citadel’i kullanabilirsiniz. Böylece verilerini depolayabilen ve doğrulayabilen tek bir tarafla muhattap olursunuz.
Bu da risk ve gizlilik riskini önemli ölçüde azaltır. Tamamen on-chain bir dünyada, yalnızca ticaret platformunun gerekliliklerine uygun olduğunuza dair bir lisans sağlayarak düzenlenmiş varlıkları satın alabilirsiniz.”
REKLAM
Dusk Network’ün bu haftaki fiyat artışı, kripto dünyası düzenleyici baskıların tam ortasında gelmesi dikkat çekti.
Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere Pazartesi günü New York merkezli kripto şirketi Paxos, 3 Şubat’ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) bir “Wells Bildirimi” aldığını duyurdu.
Düzenleyiciler, Paxos’un stabilcoin’i Binance USD’nin (BUSD) bir menkul kıymet olduğunu ve federal menkul kıymetler yasaları kapsamında tescil edilmesi gerektiğini iddia eden bir eylem önermeyi düşündüğünü belirttiği bildirildi.
Geçen hafta SEC, kripto borsası Kraken’i stake programını ortadan kaldırmaya ve 30 milyon dolar para cezası ödemeye zorladı.