Dünya Ekonomi Forumu: Ripple Yeni Nesil Finansal Altyapıyı İnşa Etti!
Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Kripto Para Birimleri Küresel Gelecek Konseyi tarafından, kripto para birimleri hakkında önemli bir rapor yayımladı. “Kripto Ne İşe Yarar?” başlıklı yayında, sektördeki ana projeler, kripto para birimlerinin kullanım durumları ve birden çok sektördeki uygulamaları değerlendirildi. Yayın, diğer büyük kripto para birimlerinin yanı sıra Ripple, Bitcoin ve Ethereum’un potansiyelini, stratejisini ve hedeflerini vurguladı.
Uzmanlarla birlikte geliştirilen çalışmada kripto para birimleri ve üzerinde çalıştıkları ağlar için bir sınıflandırma yapıldı. Bu sayede incelenen projeler temel katman blockchain ve kripto para birimi, ikinci katman protokolleri, finansal ürünler ve hizmetler ile finansal olmayan ve hizmet uygulamaları olarak ikiye ayrıldı. Uzmanlar, dijital varlıklar hakkında bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak için bu sınıflandırmayı oluşturdu. Raporda şu ifadeler kullanıldı:
“Kripto para birimleri kaçınılmaz bir noktaya ulaştı. Kariyerlerimizi, kripto para birimlerinin benimsenmesini ve kullanılmasını ilerletmeye adadık çünkü bunların, küresel dijital ekonomiyi büyütmek ve dünyadaki tüketiciler ile işletmelere fayda sağlamak için muazzam birer fırsat olduğuna inanıyoruz.”
Ripple, XRP Kullanarak Sorunları Ortadan Kaldırıyor
WEF Ripple’ın, “yeni nesil finansal altyapıyı” inşa ettiğini iddia ediyor. Bu, esas olarak ürünlerinden kaynaklanıyor: RippleNet ve On-Demand Liquidity (ODL-Talep Üzerine Likidite). Ripple tam anlamıyla, küresel bir finansal iletişim köprüsü oluşturuyor ve müşterilerinin hızlı, güvenli ve düşük maliyetle para göndermesine olanak tanıyor.
WEF raporu, RippleNet’in “merkezi olmayan ve standartlaştırılmış” olduğunu ve tek bir başarısızlık noktasından yoksun olduğunu belirtiyor. Bu güçlü yönler, iki finansal kurumun ön ödemeli hesaplara sahip olma ihtiyacını ortadan kaldırıyor:
“XRP, bir ödeme kullanım durumu için oluşturuldu. Yaklaşık 3 saniyede yerleşir, halihazırda saniyede 1.500+ işleme (TPS) ölçeklenir, ihmal edilebilir düzeyde enerji tüketir ve çok düşük bir işlem maliyetine (0.0003 dolar) sahiptir. Açık kaynak kodlu ve merkezi olmayan bir sistemdir, bu da onu iki farklı para birimini hızlı ve verimli bir şekilde birleştirmek için uygun bir araç haline getirir.”
REKLAM
Ripple, yüzlerce müşterinin RippleNet’e katılmasını ve yaklaşık 30 müşterinin ODL’sini aktif olarak kullanmasını sağlamayı başardı. Dünya Ekonomik Forumu bu müşteriler arasından, diğerlerinin yanı sıra Santander Bank, American Express, Siam Commercial Bank, SBI, MoneyGram, Azimo’yu öne çıkarıyor. 55’ten fazla ülkede kullanılabilirlik ve 70’in üzerinde ödeme gönderme yeteneği ile Ripple, 7 milyar dolar değerinde 2 milyon işlemi gerçekleştirmeyi başardı.
Son olarak Dünya Ekonomik Forumu (WEF) gibi dev bir yapının kripto sektörüne bu şekilde önem vermesi, kripto paraların benimsenmesi için son derece önemli görünüyor.