Dogecoin Kurucusunun, DOGE’den Ne Kadar Kazandığı Ortaya Çıktı!
Son güncellenme : 02.04.2022 - 11:30
Dogecoin (DOGE) kurucusu Billy Markus, yakın zamanda paylaştığı bir tweet’te DOGE’den ne kadar para kazandığını açıkladı. Markus, paylaştığı tweet’e göre 2015 yılında kirasını ödemek için DOGE’lerini sattığını belirtti. O dönem sattığı token’lardan kazandığı gelir ise şaşırtıcı bir şekilde yalnızca 3000 dolardı. Dogecoin bugün milyarlarca dolarlık bir proje olarak bilinse de kurucusunun yalnızca birkaç bin dolar kazanması oldukça inanılmaz.
people always call me out for being salty
REKLAM
of course i’m salty! i made like 3 grand total directly from making a crypto that had a market cap of 80 billion dollars
watching scammers and shady crap make millions all day + strangers attacking me all day, who wouldn’t be salty 🤣
REKLAM
— Shibetoshi Nakamoto (@BillyM2k) March 31, 2022
Billy Markus‘un artık Dogecoin (DOGE) üzerinde herhangi bir kontrolü yok ve insanların kendisine gelip onları zengin etmesini istemesinin can sıkıcı olduğunu belirtti.
Dogecoin Adını Kullanan Dolandırıcılardan Bıktım!
Yakın zamanda gerçekleşen bazı olaylarda, Dogecoin influencer’ı (etkileyici) Matt Wallace, Markus tarafından rug pull’la (halı çekme anlamına gelse de sahtekar kripto para geliştiricilerinin değeri yükselttikten sonra kaçtıkları yönteme verilen isim) suçlandı. Wallace, “Doge Kabul Et” adlı bir kripto projesi başlatmak istemişti ancak Dogecoin topluluğunun tepkisiyle karşılaşınca bunu “Kripto Kabul Et” olarak değiştirdi. Token 29 Mart’ta piyasaya sürüldü ve proje mutlak bir başarısızlıktı. Token anında sağlamlaştı ve %99 oranında tanklandı.
Dolandırıcılar kripto alanında bol miktarda bulunduğu ve genellikle büyük meblağlarda parayla çekip gittikleri bilinen bir gerçek. Markus, dolandırıcıların suçları için “iyi ödüllendirilmelerinden” bıktığını söylediğinde tam olarak bundan bahsediyor.
Yeni projeler ve bunların faydalarını duymak her zaman heyecan verici ancak bunlara zaman ve sermaye yatırmadan önce titiz bir araştırma yapmak son derece önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.