21 Haziran’da Chainlink (LINK) vesting kontratları, dolaşımda olmayan yaklaşık 300 milyon dolar değerinde 21 milyon token’ın kilidini açtı. Bu miktar, ciddi bir arz enflasyonunu temsil ediyor ve olası bir satış dalgası, fiyat üzerinde önemli ekonomik etkiler yaratma riski taşıyor.
SpotOnChain raporuna göre, ekibin açılan miktarın 18.75 milyonunu bir Binance mevduat adresine gönderdiği ve bu da enflasyonlu arzın neredeyse %88’ini, 265 milyon dolar piyasa değeri ile hemen satma niyetinde olduklarını gösteriyor.
Kontrat 2.25 milyon LINK’i, şu anda 6 milyon LINK’ten fazla tutan 0xD50f çoklu imza cüzdanına gönderdi. Bu dolaşımda olmayan arz adresi, gelecekte kilidi açılacak 391.5 milyon LINK tutuyor ve bu da 5.4 milyar dolar değerinde bir tehdit oluşturuyor.
Chainlink Benzeri Hamleleri Daha Önce de Yaptı
Özellikle, Chainlink Ağustos 2022’den bu yana önemli miktarda token kilidini açıyor ve satıyor. Son iki yılda toplamda 127 milyon LINK’in kilidini açtı ve 107.7 milyon LINK’i Binance’e yatırdı.
Şu anda 608.10 milyon dolaşımdaki arz ile, kilidi açılan tokenlar son iki yılda %26.4 enflasyona yol açtı.
İlginç bir şekilde, bu dönemde sekiz “kilit açma ve Binance’e yatırma” olayı yaşandı. Bu satışlar, 6.1 milyondan 18.75 milyona kadar değişen miktarları içeriyor ve fiyat üzerinde fark edilir bir etki yaratmadı.
LINK Fiyat Analizi
Bu yazı yazılırken, Chainlink 13.78 dolardan işlem görmekte ve yıl bazında %127.6’lık dikkate değer bir kazanç sağlamış durumda. Oracle protokolünün Haziran 2023’teki token başına 6 dolar olan fiyatı, arz enflasyonuna rağmen iyi bir performans ve büyüme kapasitesi sergiliyor.
Bu durum, LINK’in bu yıllar boyunca yeterli talep yaratabildiğini gösteriyor. Ayrıca, Chainlink’in Oracle çözümünün, yükselen gerçek dünya varlıkları (RWA) anlatısı için değerli bir hizmet sunduğunu belirtmek gerekir.