Coinbase CEO’su Brian Armstrong, hükümetin yasama organının devreye girmesi ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) dijital varlık endüstrisini ülke dışına çıkarmasını durdurması gerektiğine inanıyor.
Brian Armstrong, 1,2 milyon Twitter takipçisine Coinbase’in kısa süre önce SEC ile bir araya gelerek ABD’deki kripto oyuncuları için düzenleyici netlik sunan bir kural kitabı için baskı yaptığını söyledi.
Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere Coinbase’in CEO’suna göre, düzenleyici kurumlar önce politikaları yürürlüğe koymalı, sonra bunları uygulamalıdır.
“Bugün SEC ile bir araya geldik. ABD’de kripto düzenlemeleri için net bir kural kitabı için bastırmaya devam edeceğiz.
REKLAM
ABD, finansal sistemi güncellemek için bu önemli teknolojinin gerisinde kalmayı göze alamaz.
Düzenleyicilerin politika belirlemesi ve SONRA bunu uygulaması da önemli. Kurallar netleşmeden uygulamaya geçilmemelidir. Bu noktada Kongre’nin devreye girmesi gerekecek gibi görünüyor.”
REKLAM
Armstrong ayrıca Coinbase’in SEC’in büyük kripto oyuncularına karşı, takip edebilecekleri net bir kurallar dizisi sunmadan yaptırım uygulama yaklaşımıyla mücadele etmeye kararlı olduğunu söylüyor.
“Günü DC’de Kongre üyeleriyle görüşerek geçirdim. Tüketicinin korunması, ulusal güvenlik, ekonomik büyüme gibi pek çok nedenden ötürü ABD’de kriptodaki merkezi oyuncular için düzenleyici netliğe ihtiyacımız var. SEC, uygulama yoluyla düzenleme politikasıyla Amerika’ya anlatılmamış zararlar verdi. Bunu düzeltmek için mücadele edeceğiz.”
Bu haftanın başlarında Armstrong, Birleşik Krallık’ın Hazine’den sorumlu ekonomi sekreteri milletvekili Andrew Griffith ile bir araya geldi. Zira kripto borsası ABD’deki düzenleyici belirsizliğin ortasında gözünü Birleşik Krallık’a dikmiş gibi görünüyor
Geçtiğimiz ay, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Coinbase’e bir Wells Bildirimi göndererek, düzenleyicinin menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla kripto borsasına karşı bir yaptırım davası açılmasını tavsiye etmek için bir “ön karar” verdiğini söyledi.