Çin Hükümeti Artan Metaverse Dolandırıcılık Vakaları Konusunda Uyardı! Yasak Gelecek mi?
Son güncellenme : 15.12.2021 - 20:42
Kripto para ticareti ve madenciliğinin tamamen yasaklanmasının ardından, Çin hükümeti, kripto piyasasındaki son trendin (metaverse) de peşine düşebilir. Çin devlet medyası, 8BTC’nin attığı bir tweete göre, metaverse ve bulut madenciliği dolandırıcılığına karşı bir uyarı yayınladı. Rapor, dolandırıcıların daha fazla insanı cezbetmek için Metaverse terimlerini dolandırıcılıklarında aktif olarak kullandıklarını vurguladı.
China’s state media Xinhuanet warned about #Metaverses and #cloudmining scams. More and more scammers in China are using concepts like metaverse, blockchain and cloud mining to lure ppl in and take their money.
REKLAM
— 8BTCnews (@btcinchina) December 15, 2021
Metaverse, Pekin’in katı kripto politikalarına rağmen Çin anakarasında büyük ilgi gördü. Tencent, NetEase ve Tiktok’un ana şirketi ByteDance gibi en büyük teknoloji devlerinden bazıları Metaverse pazarına büyük yatırımlar yaptı.
“Metaverse” terimi, “meta” ön eki (ötesi anlamına gelir) ve “verse” kökünden (“evrenden” bir geri oluşum) oluşur. En yaygın olarak, algılanan bir sanal evrene bağlı kalıcı, paylaşılan, 3B sanal alanlardan oluşacak olan internetin gelecekteki yinelemesini tanımlamak için kullanılır.
Ayrıntılı bilgi için Metaverse Nedir? Metaverse Nasıl ve Nereden Satın Alınır? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.
Çin Hükümeti Metaverse’ü Yasaklayacak mı?
2021’de Çinli yetkililer, kripto madenciliğinin yanı sıra kripto para birimlerinin kullanımına genel bir yasak koymak için bir dizi politika yürüttüler. Sıkıştırmanın bir sonucu olarak, Çin’in Bitcoin madencilik payı Eylül ayında %60’ın üzerindeyken neredeyse sıfıra düştü.
Metaverse, NFT kavramını sanal dünyaya taşırken, Çinli yetkililer, diğer dijital varlıklara oldukça benzer şekilde incelemeyi artırabilir. Metaverse ile ilgili artan sayıda dolandırıcılık, yalnızca yetkililere buna karşı daha katı politikalar yayınlamaları için daha fazla neden verecektir.
Çin geçmişte birçok kez kripto para birimlerini yasakladı, ancak kripto pazarının merkezi olmayan doğası genellikle yasağı aşmak için bir yol sunuyor. Yabancı kripto borsalarının tamamen yasaklanmasının ardından Çinli tüccarlar DeFi ve Dex platformlarını daha sık kullanmaya başlamıştı.