Cardano Kurucusu Ağın En Büyük Zorluğunu Tartıştı: “Teknik Zorlukları Boşverin!”
Son güncellenme : 10.02.2024 - 09:57
Cardano’nun kurucu ortağı Charles Hoskinson, 2024 yılında Cardano ve genel olarak blockchain sektörünün karşılaşacağı en büyük zorluğun teknik değil, insan odaklı olduğunu belirtti. Bu da zincir içi (on-chain) yönetişimin karmaşık doğası.
Charles Hoskinson, Satoshi Nakamoto’nun iş kanıtı konsepti ile dijital para birimi alanında önemli bir adım attığını ancak bu başarının, merkezi olmayan yönetişim sorunlarının yanında soluk kaldığını vurguladı. Cardano’da etkili bir zincir içi yönetişim sistemi kurmanın, insanlık tarihindeki yönetişim alanında yapılmış en büyük yeniliklerden biri olabileceğini ve hatta bir Nobel Ödülü’ne layık görülebileceğini iddia etti.
Cardano ve Merkezi Olmayan Yönetişim
Hoskinson, Cardano’nun bu alandaki başarısının sadece kripto sektörü için değil, aynı zamanda küresel düzeyde kolektif yönetişim anlayışına yeni bir soluk getireceğini öne sürdü. Bu görevin benzersiz ve zorlu doğasını, “Satoshi’nin çözdüğü sorundan çok daha karmaşık, yapay zeka hizalanması gibi süper zor bir mesele” diyerek açıkladı.
Amaç, Cardano‘nun ötesinde, şirketler, kulüpler ve hatta hükümetler tarafından da benimsenebilecek bir yönetişim modeli geliştirmek ve toplumların karşılaştıkları ortak sorunları nasıl ele aldıklarında köklü bir değişiklik yaratmaktır.
Küresel Yönetişimde Devrim
Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere Hoskinson, Cardano’nun merkezi olmayan yönetişim konusundaki bulmacayı çözmenin, yönetim anlayışımızda yaşanabilecek en büyük dönüşümlerden birine yol açabileceğini savunuyor. Tarihi değişimler üzerine düşünerek, Cardano’nun insan işbirliği ve yönetim anlayışını yeniden tanımlama potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor.
Bu büyük vizyon, Cardano topluluğunu ve daha geniş çevreyi, bu dönüştürücü yeniliği desteklemeye ve bu süreçte aktif rol almaya teşvik ediyor. “Her 50 ila 100 yılda bir, insanlık işlerin nasıl yürütüldüğünü temelden değiştirir ve şu an bu yeniden başlatma sürecinin içindeyiz” diyerek, mevcut dönemin önemine dikkat çekiyor.