Bu Altcoin Adeta Bir Ponzi Şeması!


Son güncellenme : 27.07.2022 - 16:15

  • Nicholas Weaver, Ethereum ekosistemini “kendiliğinden oluşan bir Ponzi şeması” olarak adlandırdı.
  • Weaver, “İşleme açısından bakıldığında, Ethereum’un işlem gücü, küçük bir Raspberry Pi hesaplama modülünün 1/5000’i kadardır” yorumunu paylaştı.
  • Weaver, teknolojinin yenilikçi olmadığını iddia ederek genel olarak kripto para endüstrisini de eleştirdi.

Skerry Technologies’in “Baş Çılgın Bilim Adamı” olarak adlandırılan ismi Nicholas Weaver; Ethereum‘u “kendiliğinden oluşan bir Ponzi şeması” olarak tanımladı. Bloomberg Crypto kanalında sunucu Kailey Leinz ve Matt Miller ile bir görüşme gerçekleştiren Weaver, kripto eleştirmeni olarak tanınıyor ve siber güvenlik uzmanı. Weaver, görüşmede kripto alanındaki birkaç varlık hakkında tartışılacak iddiaları gündeme getirdi.

Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere, Ethereum ağını eleştiren Weaver, ekonomik olarak bunun kendiliğinden oluşan bir Ponzi şeması olduğunu iddia ederek şaşırtıcı bir yorum paylaştı. Ethereum’un hisse kanıtına geçişine ilişkin soruyu da yanıtlayan Weaver, “Hisse kanıtı (PoS) Ethereum’un sorunlarını çözmez” yanıtını verdi.

“Öyleyse her şeyden önce, Ethereum başladığından beri hisse kanıtı vaat ediyor. Ve her zaman çıkışına altı ay kaldığını iddia ettiler. Takip etmesi zor, bu geçiş gerçekleştiğinde beni uyandırırsanız sevinirim.”

Bilgisayar bilimcisi, sistemin verimliliğini yakından incelediğinde, çalışma kanıtı veya hisse kanıtından etkilenmediğini belirterek karşıt bir görüş paylaştı. Weaver, işlem açısından bakıldığında, Ethereum’un işlem gücünün küçük Raspberry Pi hesaplama modülünün 1/5000’i gücünde olduğunu ve hisse ispatına geçişin bu sorunu çözmediğini belirtti. Ona göre, “altını olan kuralları koyar” gibi farklı bir başka zorluk da yaratır.

“Ethereum topluluğu, ‘kod kanundur’ söyleminin bir yalan olduğunu zaten gösterdi. Orijinal DAO hack’i gibi paralarını çalarsanız, geri çalmak için kodu değiştirirler. Ve hisse ispatına geçmek, kelimenin tam anlamıyla, en çok paraya sahip olanların kuralları koyduğu anlamına geliyor.”

Aynı zamanda UC Berkeley’deki Uluslararası Bilgisayar Bilimleri Enstitüsü‘nde (ICSI) araştırmacı olan Weaver, kriptonun teknolojik olarak insanların düşündüğü kadar yenilikçi olmadığına inananlardan. Kripto madenciliğinin dünya elektriğinin yarısını tükettiğini, ancak çok az işlemi gerçekleştirebildiğini iddia ediyor. “Teknoloji o kadar kötü ki ona sadece onunla alay etmeyi öğretebilirim” yorumunu paylaştı.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Kaynak : Coinquora

Yazar Hasan Hüseyin Lif hakkında :

Ekonomi, blockchain ve kripto para alanlarında uzmanlaşmış bir yazar olarak, dijital finans dünyasındaki yenilikleri yakından takip etmekteyim. Üç yılı aşkın bir süredir KoinFinans bünyesinde kripto para piyasasına ilişkin güncel haberler, analizler ve sektörel gelişmeler üzerine içerikler üretmekteyim. Blockchain teknolojisinin ekonomik yapılar üzerindeki etkilerini, DeFi, NFT'ler ve merkez bankası dijital paraları gibi yenilikçi alanları kapsayan derinlemesine analizler sunarak sektördeki dönüşümleri değerlendirmekteyim. Kripto ekonomisinin geleceğine yönelik öngörülerimle, okuyuculara bilgi aktarımını amaçlamakta ve sektöre katkı sağlamaktayım.

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


Bu Altcoin Adeta Bir Ponzi Şeması! haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?