Blockchain Teknolojisinin Bankacılık Sektöründeki Kullanım Alanları!
Blockchain teknolojisi birçok farklı sektörde, birçok farklı soruna çözüm olmaya devam ediyor. Ama blockchain teknolojisi çıkışı itibariyle bir finans sektörü elamanı, buna rağmen çok farklı sektörlerde rahatlıkla kullanılabiliyor. Hemde genç yaşına rağmen.
Uzun zamandır duyulan ve artık klişe bir cümle halini alan, “blockchain teknolojisi bankacılık sektörünü değiştirecek”, cümlesini sizin için biraz açtık. IBM şirketinin yaptığı son araştırmaya göre, bankaların %91’i blockchain teknolojisine yatırım yapıyor. Peki bu teknoloji, bankacılık başta olmak üzere, finans dünyasını nasıl değiştirecek? Sizin için konuyu dört farklı başlıkta inceledik.
Rehber İçeriği
Dijital Kimlikler
Blockchain tabanlı dijital kimlikler sayesinde, müşterilerin ve üyelerin kimlikleri çok daha hızlı bir şekilde doğrulanabiliyor. Bu sayede hem zaman kaybı önleniyor, hemde bankaların ve diğer finans kurumlarının dolandırıcılara karşı aldığı önlemler artmış oluyor. Özellikle finans kurumları için, blockchain tabanlı dijital kimlikler gelecekte büyük rol oynayacaklar.
Sınır Ötesi Transferler
Bugün finans dünyası teknoloji olarak bir çok sektörün ilerisinde olmasına ragmen hala bazı sorunlarını çözebilmiş değil. Bu sorunlardan bir tanesi de uluslararası para transferi. Geçmişe göre çok daha verimli olsada, arada birden fazla kurumun olmasi sebebiyle hala çok maliyetli ve hala çok yavaş bir süreç hakim. Blockchain teknolojisi sayesinde, sınır ötesi işletmelerde maliyet düşüyor ve hız yükseliyor. Bu da finans sektörünün öncelikli çözümleri arasında.
Kredi Raporlama
Kredi puanları hesaplaması çoğu insan için kritik bir veri. Dolayısıyla bu verilerin daha özenli olması ve çok daha büyük bilgi havuzundan gelmesi önem arz ediyor. Blockchain teknolojisinin bu alandaki gücü de test edildi ve geleneksel yöntemlere göre çok daha iyi bir performans sergiledi.
Operasyonel Faaliyetlere Katkı
Blockchain teknolojisi, değiştirilemez kayıt tutma sistemi ve akıllı sözleşmelerin bel kemiğini oluşturması sebebiyle bankacılık ve finans sektörünün her bir adımında, verimliliğini artıracak avantajlara sahip.