Bitcoin’i Geride Bırakan YFI Token Nedir? YFI Hakkında Her Şey!
Sizler için son zamanların fenomen kripto parası olan YFI tokenını irdeledik. Bu haberde YFI tokenı hakkında birçok şeyi öğreneceksiniz. Bir DeFi projesi olan YFI tokenı son zamanlarda oldukça popüler. Peki YFI tokeninin bu kadar popüler ve kârlı bir kripto para olmasının arkasındaki nedenler ne? YFI hakkındaki her şey haberimizde…
Yearn.finance‘ın yönetim token’ı YFI için, kripto tarihindeki en hızlı DeFi büyüme hikayesi diyebiliriz. Yearn Finance’ın kendi yaratıcısının, finansal değeri olmaması amaçlanarak oluşturulan YFI token’ı şu anda 30.000 dolar civarında işlem görüyor ve yatırımcılarına kayda değer kazançlar sağlıyor.
Merkeziyetsiz Finans (DeFi) alanı şüphesiz tüm gözlerin üzerinde olduğu bir alan haline geldi. Özellikle son dönemlerde, borç verme protokolündeki kilitli değer artmaya devam ediyor ve kesinlikle yavaşlama belirtisi göstermiyor.
DeFi ile ilgili neredeyse her gün heyecan verici bir hikaye duyuyoruz. DeFi çılgınlığı tokenlarında değer kazanmasıyla daha sık gündeme geliyor. Yakın zamanda piyasaya sürülen DeFi token’larından biri olan YFI’da, ilk yatırımcılarına büyük getiriler sağladı. Tüm bunların arkasındaki ironik nokta, tokenın hiçbir zaman finansal değere sahip olmaması.
Yearn Finance (YFI): “Finansal Değeri 0”
17 Temmuz’da Andre Cronje, Yearn Finance’in (YFI) lansmanını duyurdu. Cronje şu açıklamalarda bulundu:
“Tekrarlıyoruz. YFI’nin finansal değeri 0’dır. Ön madencilik yok, satış yok, hayır satın alamazsınız, hayır uniswap’ta olmayacak, hayır açık artırma olmayacak. Bunların hiçbiri yok.”
REKLAM
Fakat işler bu şekilde ilerlemedi. YFI sadece Uniswap’ta değil farklı borsalarda da listelendi.
Tam Olarak Ne İşe Yarıyor?
DeFi dünyası, son birkaç ayda muazzam bir büyüme yaşadı. DeFi projesi gibi birçok hizmet sunan kredi verenlerin sayısı, giderek daha fazla kullanıcıyı çekmeye başlıyor. Yearn.finance da tam olarak bu kitleye hizmet ediyor. Çünkü yearn.finance kullanıcıları bu ürün sayesinde DeFi ağını çok daha verimli kullanabilirler. Bunun nedeni, yearn.finance’in hangi projeden ne kadar gelir elde edeceğinizi, hangi proje için ne kadar işlem ücreti alınacağını size otomatik olarak söylemesidir. Bu şekilde, yatırımcılar bunu Aave kredisi veya Maker Dai Savings Rate hizmetlerinden yararlanmak istediklerinde en verimli şekilde yapabilirler. Ayrıca sadece hesaplama işlemleri için değil, diğer DeFi projelerine yatırım yapma işlemi için de kullanılan bir protokol konumunda. Yearn.finance aracılığıyla, neredeyse önde gelen bütün DeFi projelerine yatırım yapılabiliyor olması tahmin edileceği gibi “Yearn.finance nedir?” sorularının da artmasına neden oldu.
Yearn.finance Coin ise şu anda yaklaşık 30 bin dolardan işlem görüyor. Bu fiyatla Bitcoin’in sahip olduğu rekoru bile geride bıraktı. YFI’nın çıkmış olduğu bu artış yolunda nerede duracağı merak konusu.