Bitcoin’deki Son Düşüşe Rağmen, PlanB’nin Stok Akış Modeli Sağlam Kalıyor Mu?
Son güncellenme : 02.06.2021 - 23:42
Birkaç Bitcoin destekçisi, geçen ay yaşanan fiyattaki büyük düşüşe rağmen popüler Stok Akış (S2F) modelinin bozulmayacağına inanıyor. Bitcoin’cilerin S2F modeli üzerindeki duruşu, modelin yaratıcısı PlanB’nin bir tweet’ine yanıt olarak geldi. Popüler analist ve S2F yaratıcısı, BTC fiyatındaki serbest düşüşten sonra insanların S2F modelinin hayatta kalması hakkında ne düşündüğünü öğrenmek için bir anket oluşturdu. PlanB, Twitter sayfasında şunları sordu:
“Peki, Stok Akış modeli bozulacak mı yoksa bu mükemmel bir satın alma sinyali mi olacak?”
PlanB, üç seçenek sunan bir anket ekledi. Seçenek A, “S2F bozulacak”, B seçeneği “Satın al sinyali” derken, C seçeneği “Bilmiyorum, sonuçları göster” oldu. Şu ana kadar 30.755 kişi ankete katıldı ve yüzde 53.3’ü “Satın alma sinyali” seçeneğini tercih etti. Şu an anketin sona ermesine 4 saat daha var.
PlanB, ayrı bir tweet’te mevcut Bitcoin fiyat modelinin 2013 tarzına benzer olduğunu kaydetti. Analist şöyle açıkladı:
“Yeni nokta: 37.341 dolar’da kapatabilir.. -%35 – Bitcoin’in düz bir çizgide yükselmeyeceğini ve bir boğa piyasasında birkaç -%35 düşüşün mümkün olduğunu (ve gerçekten de muhtemel) biliyorduk. 2013’e benzemeye başladı. S2F(X) modeli sağlam.”
S2F modeli yıllar içinde çeşitli eleştirilerle karşı karşıya kaldı ve eleştirmenler modelde boşluklar arama eğiliminde oldu. Birkaç saat önce Wu Blockchain, Bitcoin’in 15 Mayıs’taki kapanış fiyatının S2F’nin kripto para birimine ilişkin önceki tahminiyle çeliştiğine dikkat çekti. S2F modeli, BTC’nin 15 Mayıs civarında 74.474 dolar’a ulaşacağını tahmin etmişti. Ancak kripto para günü yaklaşık 46.700 dolar’dan kapattı.
PlanB, BTC’nin bu yıl Nisan ve Eylül ayları arasında 100.000 dolar’a ulaşacağını birkaç kez belirtti. BTC kademeli olarak büyüyor ve son fiyat düzeltmesinden önce fiyat hedefine doğru ilerliyordu.
Yazının kaleme alındığı sırada, Bitcoin 37.218 dolar’dan işlem görüyor. Dijital varlık, son 24 saatte yaklaşık yüzde 3 değer kazandı ve son 30 günde yüzde 34’ten fazla değer kaybetti.