Bitcoin fiyatında düşüş: Piyasa durumu ve on-chain göstergeler ne söylüyor?
Bitcoin (BTC), son 24 saatte %4,11'lik bir değer kaybı yaşarken, piyasada artan satıcı baskısı ve volatilite dikkat çekiyor. On-chain veriler, yatırımcıların kararsız olduğunu ve piyasa güveninin sarsıldığını gösteriyor. Teknik analiz, BTC'nin aşırı satıldığını ve kısa vadeli toparlanma olasılığına işaret ediyor.
Yayınlanma: 07-04-2025 19:20
Bitcoin (BTC), son günlerde yaşanan gelişmelerin de etkisiyle dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor. CoinGecko verilerine göre BTC haber yazıldığı sırada 79.286,36 dolar seviyelerinden işlem görüyor ve 24 saatte %4,11’lik bir düşüş yaşadı. Son 7 gündeki değer kaybı ise %5,12 seviyelerinde seyrediyor. Bu veriler genel olarak, piyasada kısa vadeli bir baskı ve volatilitenin arttığının göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Öte yandan Bitcoin‘in, 24 saatlik işlem hacmi ise 73.408.281.682 dolar seviyelerinde. Bu seviyeler, likiditenin güçlü olduğunu ancak işlem hacminin son 7 günün ortalamasının altında kaldığını ortaya koyuyor. Ek olarak, dolaşımdaki Bitcoin miktarı 19.847.671 BTC’ye ulaşmış durumda.
CryptoQuant verilere göre piyasa, artan satıcı baskısı altında görünüyor. Borsalardaki BTC miktarı, rezervlerinin arttığını ve bunun da satış baskısının yükseldiğine işaret ettiğini göstermektedir. Bu durum, yatırımcıların büyük bir kısmının ellerindeki Bitcoin’leri satmaya başladığını ve bu eğilimin önümüzdeki dönemde devam edebileceğini gösteriyor. Öte yandan, “Exchange Netflow Total” göstergesi ise son 7 günün ortalamasına göre daha düşük bir alım-satım akışı olduğunu işaret ediyor. Bu metik, son yedi günlük ortalamada borsalara transfer edilen Bitcoin miktarını hesaplamakta. Bu da piyasanın daha durgun olduğunu ve yatırımcıların genel olarak temkinli davrandığının göstergesi niteliğinde.
On-Chain göstergeler
On-chain verilerde ise karışık bir tablo mevcut. Net Gerçekleşmemiş Kâr ve Zarar (NUPL) göstergesi, Bitcoin yatırımcılarının şu anda orta seviyede gerçekleşmemiş kârlar elde ettiğini ve piyasada bir “anksiyete” döneminin başladığını gösteriyor. Bu durum, yatırımcılar arasında belirsizliğin arttığını ve piyasaya olan güvenin sarsıldığını işaret ediyor olarak yorumlanabilir.
Teknik analiz açısından, Bitcoin’in göreceli güç endeksi (RSI) göstergesi, Bitcoin’in aşırı satıldığını ve olası bir trend dönüşümüne işaret ettiğini belirtiyor. Bu da kısa vadede toparlanma olasılığını işaret edebilir.