Ekim 25, 2024

Bitcoin, 2030’da günlük ödeme aracı olarak kullanılabilir: CryptoQuant CEO’sundan ilginç açıklama

Bitcoin, artan kurumsal yatırımlar ve azalan volatilite ile 2030’a kadar günlük kullanımda yaygın bir dijital para birimi olabilir. CryptoQuant CEO'su Ki Young Ju, Bitcoin’in ödeme aracı olarak daha erişilebilir hale gelmesini sağlayacak gelişmeleri değerlendirdi.


CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin’in gelecekte yalnızca bir yatırım aracı olarak değil, günlük yaşamda yaygın şekilde kullanılabilecek bir dijital para birimi olarak kabul görebileceğine ilişkin görüşüyle dikkat çekti. Ju’ya göre, artan kurumsal yatırımlar ve ekosistemin olgunlaşmasının da etkisiyle, Bitcoin’in volatilitesi azalacak ve bu da onu daha geniş bir kitle için pratik bir ödeme aracı haline getirecek.

Bitcoin madenciliğinde son yıllarda yaşanan devasa dönüşüm, bu değişimin önemli bir işareti olarak görülüyor. 2009’da bir masaüstü bilgisayarla dahi 50 BTC çıkarılabiliyorken, günümüzde bu durum büyük kurumsal şirketlerin yüksek teknolojili altyapılarıyla mümkün hale geldi. Madencilik zorluğunun son üç yılda %378 artması, sektörde rekabeti kızıştırırken, kurumsal oyuncuları bu alana çekmiş durumda. Bu büyük ölçekli yatırımların, Bitcoin’deki fiyat dalgalanmalarını azaltarak daha dengeli bir yapıya kavuşturması bekleniyor. Bu da, BTC’nin kuruluş vizyonundaki günlük ödeme aracı olasılığını arttıracak en önemli detay.

Bitcoin yarılanmasıyla birlikte günlük kullanım tartışmaları artacak

Ki Young Ju, 2028’de gerçekleşecek olan bir sonraki Bitcoin yarılanmasının (halving) ardından Bitcoin’in para birimi olarak kullanımına dair tartışmaların artmasını bekliyor. Bu dönemde volatilitesi düşen bir BTC, geleneksel para birimlerine benzer şekilde, bir değişim aracı olarak daha fazla kabul görebilir. Özellikle kurumsal yatırımların desteği ve bireysel kullanıcıların güvenini kazanmasıyla Bitcoin, küresel dijital ekonomide etkin bir rol üstlenebilir.

Ju’nun dikkat çektiği bir diğer unsur ise stabilcoin’lerin giderek artan etkisi. Dijital ödeme alanında faaliyet gösteren Stripe gibi şirketlerin stabilcoin ekosistemine yönelmesi, blokzincir teknolojisinin günlük kullanıcılar arasında yaygınlaşmasını sağlıyor. Stabilcoinlerin sunduğu istikrarlı değer, Bitcoin’in benimsenmesi için bir geçiş süreci sağlayabilir ve kullanıcıları blokzincir cüzdanlarına aşina hale getirerek, Bitcoin’in eşler arası dijital nakit olarak kullanılma olasılığını artırabilir.

Kaynak : CoinEdition

Yazar Hasan Hüseyin Lif hakkında :

Ekonomi, blockchain ve kripto para alanlarında uzmanlaşmış bir yazar olarak, dijital finans dünyasındaki yenilikleri yakından takip etmekteyim. Üç yılı aşkın bir süredir KoinFinans bünyesinde kripto para piyasasına ilişkin güncel haberler, analizler ve sektörel gelişmeler üzerine içerikler üretmekteyim. Blockchain teknolojisinin ekonomik yapılar üzerindeki etkilerini, DeFi, NFT'ler ve merkez bankası dijital paraları gibi yenilikçi alanları kapsayan derinlemesine analizler sunarak sektördeki dönüşümleri değerlendirmekteyim. Kripto ekonomisinin geleceğine yönelik öngörülerimle, okuyuculara bilgi aktarımını amaçlamakta ve sektöre katkı sağlamaktayım.

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


Bitcoin, 2030’da günlük ödeme aracı olarak kullanılabilir: CryptoQuant CEO’sundan ilginç açıklama haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?