Birleşmiş Milletlerden Bu Altcoin’e Müjde: İş Birliği Yaptığını Duyurdu, Fiyat Yükselişe Geçti!
Son güncellenme : 07.12.2023 - 08:18
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Algorand Vakfı ile birlikte 2024 yılının ilk çeyreğinde bir blok zinciri akademisi açmaya hazırlanıyor. Akademinin amacı, UNDP çalışanlarına “blok zinciri teknolojisinin uygulamaları hakkında bilgi ve içgörü” sağlamaktır.
Kurs Materyalleri Diğer BM Kuruluşlarının Personelinin Kullanımına Sunulacak
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) geçtiğimiz günlerde 2024 yılında Algorand Blockchain Akademisini başlatacağını duyurdu. Akademi, UNDP’nin 22.000’den fazla çalışanına “blok zinciri teknolojisinin uygulamaları hakkında bilgi ve içgörü” sağlamayı amaçlıyor.
Ajansın alternatif finans ve düşük karbonlu kalkınma uzmanı Robert Pasicko, akademinin “kaydedilmiş dersler, interaktif atölye çalışmaları ve uygulamalı ödevlerden” oluşan bir müfredat sunacağını söyledi. Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere kurs, diğer BM kuruluşlarının personeline de açık olacak.
Akademinin UNDP çalışanlarının modern teknolojilere ayak uydurmasına yardımcı olma konusundaki potansiyel rolüne değinen Pasicko şunları söyledi:
“Algorand Blockchain Akademisi, ekibimizin blockchain teknolojisini kullanarak karmaşık küresel zorlukları ele almak için gereken araçlarla donatılmasında etkili olacaktır.”
Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Ulaşmak için Blockchain Kullanımı
Algorand Vakfı Eğitim ve Kapsayıcılık Başkanı Doro Unger-Lee, kuruluşunun eğitim girişimini “eyleme geçirilebilir” blok zinciri çözümlerinin belirlenmesi ve sunulmasına yönelik önemli bir ilk adım olarak gördüğünü belirtti. Lee, bu çözümlerin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) “bir dizi alanda sürdürülebilir kalkınma hedeflerine [SDGs] ulaşmasına” potansiyel olarak yardımcı olabileceğini de sözlerine ekledi.
Basın açıklamasına göre, akademinin ilk aşaması ya da beta yinelemesi önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde başlayacak. Akademinin odak alanları arasında finansal dışlanma açığının daraltılmasında blok zincirinin kullanımı, tedarik zinciri şeffaflığı, gerçek dünya varlık tokenizasyonu ve evrensel dijital kimlik çözümleri yer alıyor.