Ocak 9, 2025

Binance Labs tarafından desteklenen yapay zeka projeleri

Binance Labs destekli yapay zeka projeleri DIN, Gud.Tech, MyShell ve Sahara AI, güçlü yatırım potansiyeli sunuyor. Yapay Zeka Ajanları ve dApp altyapısı geliştiren bu projeler, testnet süreçleri, token fırsatları ve yenilikçi teknolojileriyle dikkat çekiyor.


Binance Labs tarafından desteklenen yapay zeka projeleri

Son dönemde Virtuals Protocol (VIRTUAL) ve ai16z (AI16Z) gibi yapay zeka projelerinin yükselişi dikkat çekiyor. Bu projeler, Yapay Zeka Ajanları (AI Agents) alanında güçlü bir büyüme potansiyeli sergilerken, henüz tokenlarını piyasaya sürmemiş birkaç proje yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. İşte Binance Labs tarafından desteklenen ve gelecekte önemli fırsatlar sunabilecek projeler:

DIN

Yapay Zeka Ajanları ve dApp’ler için altyapı oluşturan DIN, daha önce “Web3 Go” olarak biliniyordu. Kendini yapay zeka ve veriler arasında akıllı bir bağlantı ağı olarak tanımlayan proje, yeniden markalaşmasının ardından Yapay Zeka Ajanlarına özel bir blok zinciri olarak konumlandı.

DIN, 7 Ocak – 4 Şubat 2025 tarihleri arasında testnet sürecini başlattı. Kullanıcılar, BNB Faucet kullanarak testnete katılabiliyor ve bu süreçte airdrop fırsatlarından yararlanabiliyor. Proje henüz erken aşamalarda olsa da, altyapısının iki ana bileşeni olan xData (AI veri toplama aracı) ve DIN Node (veri işleme ve doğrulama) ile dikkat çekiyor.

Proje, bugüne kadar node satışlarından 49 milyon dolar topladı. Binance Labs, Hashkey Capital ve diğer yatırımcılardan 8 milyon dolar ek yatırım alan DIN, token piyasaya sürülmeden önce büyük bir potansiyel barındırıyor.

Gud.Tech

Gud.Tech, Zircuit blok zincirinin temel bir ürünü olarak tasarlandı. Yapay zeka destekli otomatik finans çözümleri sunan Zircuit, Binance Labs ve Pantera Capital gibi büyük yatırımcılardan fon sağladı. Gud.Tech, GUD Terminali ile piyasa analizi ve ticaret stratejileri sunmayı hedefliyor.

Projenin kilitli toplam değeri (TVL) şu anda 11,4 milyon dolar seviyesinde. Kullanıcılar GUD tokenlerini satın almak için ETH ağından Zircuit’e köprüleme işlemi yapabiliyor. GUD tokenlerinin %78’i topluluk odaklı olarak DEX likiditesine tahsis edilmiş durumda. Proje, GUD Terminali’nin aktif hale gelmesiyle birlikte kullanıcıların token stake ederek avantajlar sağlayabileceğini belirtiyor.

MyShell

Kodlama bilmeyen kullanıcılar için tasarlanan MyShell, kişiselleştirilmiş yapay zeka botları oluşturmayı mümkün kılıyor. Kullanıcılar bu botları AIpp Store adlı pazar yerinde takas edebiliyor. Proje, 2024 yılında 5 milyon kullanıcıya ve 170.000 içerik oluşturucuya ulaştı. Bugüne kadar 200.000’den fazla yapay zeka ajanı oluşturuldu.

Ağustos 2024’te Binance Labs desteği alan MyShell, Shell Puanları kazanarak kullanıcıların token piyasaya sürüldüğünde önemli kazançlar elde edebileceği bir sistem sunuyor. Ayrıca platform, OpenVoice ve MeloTTS gibi kendi yapay zeka modelleriyle kullanıcı deneyimini artırmayı hedefliyor.

Sahara

Sahara AI, kullanıcıların yapay zeka modellerini özgürce dağıtmasına ve yönetmesine olanak tanıyan bir ekosistem geliştirdi. Proje, Polychain Capital ve Binance Labs gibi yatırımcılardan 43 milyon dolar fon sağladı. Kullanıcılar, veri setlerini toplamak ve geliştirmek için platforma katkıda bulunarak ödül kazanabiliyor. Bu ödüller, projenin resmi ağı yayınlandığında Sahara Puanları olarak değerlendirilecek.

Sahara, 2025 yılının 3. çeyreğinde ana ağını devreye almayı planlıyor. Şu anda, geliştiriciler için Sahara Studio gibi araçlar sunarak ekosistemini genişletmeye devam ediyor.

Hasan Hüseyin Lif avatarı

Yazar Hasan Hüseyin Lif hakkında :

Ekonomi, blockchain ve kripto para alanlarında uzmanlaşmış bir yazar olarak, dijital finans dünyasındaki yenilikleri yakından takip etmekteyim. Üç yılı aşkın bir süredir KoinFinans bünyesinde kripto para piyasasına ilişkin güncel haberler, analizler ve sektörel gelişmeler üzerine içerikler üretmekteyim. Blockchain teknolojisinin ekonomik yapılar üzerindeki etkilerini, DeFi, NFT'ler ve merkez bankası dijital paraları gibi yenilikçi alanları kapsayan derinlemesine analizler sunarak sektördeki dönüşümleri değerlendirmekteyim. Kripto ekonomisinin geleceğine yönelik öngörülerimle, okuyuculara bilgi aktarımını amaçlamakta ve sektöre katkı sağlamaktayım.

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


Binance Labs tarafından desteklenen yapay zeka projeleri haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?