Binance duyurdu: 17 altcoin için delist oylaması başladı

Binance, topluluk katılımına açık ikinci "Delist" oylama dönemini başlattı. Oylama listesinde hangi altcoin'ler yer alıyor?


Binance duyurdu: 17 altcoin için delist oylaması başladı

Yayınlanma: 10-04-2025 14:35 Son güncellenme: 11.04.2025 - 18:03

Dünyanın en büyük kripto para borsası olarak bilinen Binance, projeleri platformdan kaldırma sürecine topluluğu da dahil ettiği “Vote to Delist” (Delist Oylaması) uygulamasının ikincisini başlattı. 10 Nisan itibarıyla başlayan bu yeni oylama süreci, Türkiye saati ile 17 Nisan 02.59’a kadar devam edecek. Süreç bugün başlasa da duyurunun 8 Nisan tarihinde yapıldığını belirtmekte fayda var.

Bu uygulama sayesinde borsanın kullanıcıları, ilgili projelerin borsadan çıkarılması yönünde oy kullanabilecek. Ancak bu sürece katılmak isteyenlerin Binance cüzdanlarında en az 0,01 BNB tutmaları gerekiyor. Ayrıca oylama, yalnızca Binance Square üzerinden paylaşılan resmi gönderi aracılığıyla yapılabilir.

Binance oylamasında hangi altcoin’ler yer alıyor?

Delist oylamasına dahil edilen projeler, borsanın daha önce “Monitoring Tag” yani izleme etiketi verdiği ve riskli olarak nitelendirdiği altcoin’lerden oluşuyor. Listede yer alan varlıklar şöyle:

  • Zcash (ZEC)
  • JasmyCoin (JASMY)
  • FTT Token (FTT)
  • Standard Tokenization Protocol (STPT)
  • Ark (ARK)
  • Ardor (ARDR)
  • GoPlus Security (GPS)
  • MovieBloc (MBL)
  • Perpetual Protocol (PERP)
  • NKN (NKN)
  • Wing Finance (WING)
  • LTO Network (LTO)
  • Flamingo Finance (FLM)
  • Biswap (BSW)
  • Alpaca Finance (ALPACA)
  • Voxies (VOXEL)
  • PlayDapp (PDA)

Bunlara ek olarak verilecek, delist kararı yalnızca bu oylamaya bağlı olmayacak. Borsa, nihai kararı verirken proje ekiplerinin teknik gelişim düzeyi, şeffaflıkları, ağ güvenliği, işlem hacmi ve toplulukla kurdukları iletişim gibi çok sayıda faktörü dikkate alacak. Oylama sonucunda yüksek oy alan bir coin’in delist edilip edilmeyeceği, resmi inceleme süreci sonrasında netleşecek.

Canlı piyasa verilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Şerife Pekdoğru avatarı

Yazar Şerife Pekdoğru hakkında :

2019 yılında yaptığım yatırımla kripto sektörüne girdim. Aynı yıl blockchain teknolojisi hakkında yazmaya başladım ve şu anda KoinFinans’ta yazar olarak görev alıyorum. Kripto paralara ilişkin yasal düzenlemer takip ettiğim konuların başında geliyor.

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


Binance duyurdu: 17 altcoin için delist oylaması başladı haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?