Binance, altcoin listelemesi için yeni oylamayı başlattı: 12 coin oylamaya dahil oldu
Binance’in listeleme kararlarında topluluk oylamasının yanı sıra dikkate alacağı temel unsurları da netleştirdiği listeleme için oy ver programının ikinci turunu duyurdu. 12 altcoin listelenmek için oylamaya dahil oldu.
Yayınlanma: 02-04-2025 17:42 Son güncellenme: 02.04.2025 - 17:50
Binance, platformundaki listeleme süreçlerine topluluk katılımını artırmak amacıyla başlattığı oylama mekanizmasının ikinci turunu başlattı. Borsa, ikinci turda da ilk tura benzer kriterleri karşılayan varlıkları oylamaya dahil etti. Oylamadan çıkacak sonuç sonrası ilgili projeler yeterlilikleri karşılıyorsa borsada listelenecek.
Kullanıcıların oylarıyla destekleyebileceği projeler arasında Virtuals Protocol, Big Time, UXLINK, Morpho, Grass, Aethir, Walrus, Safe, Zetachain, Story, Ondo ve Plume yer alıyor. Bu projelerin büyük bir kısmı halihazırda Binance Alpha programında yer aldığı için oylamaya dahil olması şaşırtıcı değildi. Ancak, Binance Alpha’da bulunan bir tokenın Binance Spot’ta listelenmesi için ek bir değerlendirme sürecinden geçmesi gerektiği de duyuruda yer almakta.
Binance listeleme gereksinimlerini detaylandırdı
Binance’in listeleme kararlarında topluluk oylamasının yanı sıra dikkate alacağı temel unsurlar da netleşmiş durumda. Öncelikli olarak Binance Vadeli İşlemler piyasasında ve Binance Alpha’daki işlem hacmi listeleme öncesi önemli bir kriter olacak.
Bunun yanı sıra, topluluk oylama kampanyalarının sonuçları detaylı bir şekilde analiz edilecek ve spam faaliyetlerinden arındırılmış organik oylar değerlendirmeye alınacak. Bu nedenle oylamanın manipülasyona uğrama ihtimali azaltılmış oluyor. Token’ın geçmiş performansı, temel analiz kriterleri, uygunluk kontrolleri ve risk değerlendirmesi de listeleme kararlarında belirleyici faktörler arasında yer alıyor.
Binance, topluluğun karar alma süreçlerine daha fazla dahil olmasını sağlayarak platformun şeffaflığını ve kullanıcı bağlılığını artırmayı hedefliyor. Yeni mekanizma, yatırımcıların taleplerine daha hızlı yanıt verilmesini sağlarken aynı zamanda ekosistemin daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına katkı sağlayacak.