Alman çok uluslu mühendislik devi Bosch ve Cambridge merkezli yapay zeka laboratuvarı Fetch.ai, yazılım aracıları, yapay zeka ve Web3 teknolojisinin endüstriyel olarak benimsenmesini teşvik etmeye odaklanan yeni bir vakfı birlikte açıkladı.
Fetch.ai Vakfı olarak adlandırılan bu yeni girişim, araştırma ve geliştirme gibi alanların yanı sıra mevcut ağı iyileştirmek için gerçek dünyadaki kullanım durumları için aracıların, Yapay Zekanın ve Web3 merkezi olmayan teknolojilerin uygulanması ve benimsenmesine odaklanacak.
Hedef aynı zamanda mobilite, endüstriyel teknoloji ve tüketici ürünleri sektörlerinde Web3 destekli çözüm ve hizmetlerin uzun vadeli gelişimine yardımcı olmak olacaktır.
CryptoPotato ile paylaşılan bir basın açıklamasında, Fetch.ai‘nin Kurucusu ve CEO’su Humayun Sheikh yorum yaptı.
“Önümüzdeki üç yıl boyunca ekibimiz, benzer düşünen işletmeler ve ortaklarla birlikte alanımızdaki büyümeyi hızlandırmanın bir yolu olarak çeşitli hibe programları aracılığıyla endüstriyel yapay zekaya 100 milyon dolardan fazla yatırım yapmayı hedefliyor. Ayrıca diğer endüstriyel oyuncuları da bu yapay zeka destekli eşler arası teknoloji yığınının gelişimini yönlendirmek ve etkilemek için vakfa katılmaya teşvik etmek istiyoruz.”
Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere lansman sırasında vakfın yönetim kurulunda Fetch.ai ve Bosch ekipleri yer alacak. Bu arada, yapay zeka tarafından yönlendirilen “merkezi olmayan bir dijital ekonomi” için altyapı geliştirmeyi amaçlayan işletmelerle yavaş yavaş stratejik katılımcı büyümesi geliştirmeye odaklanılacak.
Bu bağlamda, Fetch.ai Vakfı Başkanı Peter Busch, çığır açan teknolojileri klasik mühendislik şirketlerinin kanıtlanmış dünya standartlarındaki donanım ve yazılım yetenekleriyle birleştirmenin çok önemli olduğuna ve sonuçta diğer ortakların da katılmasının önünü açacağına inanıyor. Busch ayrıca şunları ekledi.
“Endüstriyel mühendislik ve mobilite çözümlerinde dünya çapında liderlerden biri olan Bosch, emniyet/güvenlik, gizlilik ve veri sahipliği konularında her zamankinden daha bağlantılı ekosistemlerin getirdiği zorluklarla başa çıkabilmek için daha akıllı teknolojilere ve yönetişime büyük ihtiyaç olduğunu düşünüyor.”