Temmuz 4, 2024

Solana Fiyat Tahmini: Altcoin 130 Doların Altına Düştü! 100 Dolara mı Düşecek?


Kripto piyasası, son 24 saat içinde yaklaşık 90 milyar dolarlık bir düzeltme kaydederek güçlü bir düşüş yaşadı. Piyasa lideri Bitcoin, 24 saatin en düşük seviyesi olan 57.932 dolara gerileyerek bu olumsuz etkinin arttığını gösterdi.

Öte yandan, Solana (SOL) fiyatı, piyasa değerinde 5,805 milyar dolar (-%8,53) düşüşle ilk 10 kripto para birimi arasında en çok kaybeden oldu. SOL’un fiyatı, bu düşüşle en düşük seviyesine ulaşıp ulaşmadığı veya bu hafta değer kaybetmeye devam edip etmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Solana Fiyatı Ters Çevrilmiş Fincan ve Sap Deseni Oluşturuyor

Solana fiyatı son 48 saat içinde yaklaşık %13’lük bir düşüş kaydederek kripto alanında güçlü bir düşüş eğiliminin altını çizdi. Dahası, 1D zaman diliminde ters çevrilmiş bir fincan ve kulp deseni oluşturdu ve içinde işlem görmeye devam ediyor. Bu da gelecekteki fiyat hareketinde belirsizliğe işaret ediyor.

kripto

SOL fiyatı, son 24 saat içinde %34,78’lik bir değişiklikle 3,136 dolar milyar işlem hacmiyle %8,55’lik bir düzeltme kaydetti. Ayrıca, son yedi gün içinde nötr bir fiyat hareketi sergiledi ve son 30 gün içinde değer olarak %18,69 düştü.

Teknik gösterge olarak basit hareketli ortalama (SMA), 1 günlük zaman diliminde negatif bir geçiş sergiledi. Bu durum SOL coin fiyatı için artan düşüş eğilimini vurguladı.

Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) ise yeşil histogramda sürekli bir düşüş kaydetti ve bu da kripto alanındaki satış baskısının arttığına işaret ediyor. Ayrıca, MACD ortalamaları potansiyel bir düşüş yakınsaması göstererek olumsuz bir görünüme işaret ediyor.

SOL Fiyatı Bir Daha Yükselecek mi?

Ayıların kripto piyasasına hakim olmaya devam etmesi halinde, Solana fiyatı 127 dolarlık önemli destek seviyesine doğru düşecektir. Piyasa SOL fiyatını bu seviyede tutamazsa, önümüzdeki haftalarda 100 dolarlık en düşük seviyeye doğru bir düşüş yaşanabilir.

Öte yandan, yükseliş eğiliminin tersine dönmesi halinde, altcoin ivme kazanacak ve 155 dolarlık direnç seviyesini test edecektir. Fiyatın bu seviyede tutulması, SOL fiyatının önümüzdeki dönemde 181,50 dolarlık üst direnç seviyesini test etmeye çalışması için zemin hazırlayacaktır.

Kaynak : Coinpedia

Yazar Adle Dursun hakkında :

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyoloji mezunuyum, aktif olarak kripto para ve blockchain üzerine araştırmalar yapmakta ve içerikler hazırlamaktayım.

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


Solana Fiyat Tahmini: Altcoin 130 Doların Altına Düştü! 100 Dolara mı Düşecek? haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?