500 Yıllık İsveç Üniversitesi Vitalik Buterin’e Fahri Doktorluk Ünvanı Verdi
Son güncellenme : 01.12.2018 - 20:21
Ethereum‘un kurucusu olan Vitalik Buterin İsviçre’nin eski yüksek öğrenim okullarından olan Basel Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.
Üniversitenin, İşletme ve Ekonomi Fakültesi fahri doktora unvanını vermesinin başındaki en önemli detaylarından biri, “merkeziyetçiliğin kaldırılması ve dijital devrime katılımın desteklenmesi yanı sıra kripto paralarla ilgili olarak elde ettiği başarıların” özellikleriyle verilmesidir.
Üniversite yetkilileri, Vitalik Buterin Blockchain teknolojisine sağladığı katkılardan dolayı övgü dolu sözlerle şunları dile getirdi:
“Dijital devrimi erken yaşlarda benimseyip şekillendirmede etkili olmuş, son derece yaratıcı ve yenilikçi bir düşünür.”
REKLAM
Bu ödül onun için ilk ödül olmuyor, Buterin teknoloji sektörüne yaptığı katkı ve çabalarından dolayı Kasım 2014’te Facebook’un kurucusu Mark Zuckberg’i geçerek “IT Software” kategorisinde Dünya Teknoloji Ödülüne sahip oldu.
Buterin ödülleri alırken, ödül alan Tesla, SpaceX ve PayPal’ın kurucusu olan Elon Musk’ın yanı sıra Amazon, IBM ve Apple gibi dev teknoloji firmalarının, kurucuları gibi her yıl neredeyse ödül alan teknoloji mucitlerinin listesine kendini listelemiş oldu.
Aynı zamanda, Buterin ozaman ki dördüncü dönemimde 100.000 ABD Doları Thiel Bursunu aldı. O dönemki bursu kazanan 20 kişi arasında olan Buterin, blockchain teknolohisinde ve kripto para alanından tek kişiydi. Buterin bu ödülü aldıktan kısa bir süre sonra çalıştığı University of Waterloo’dan ayrıldı.
Kripto Para Sevgisi…
Vitalik Buterin kendi deyimiyle, kripto para projelerine önemle benimsemem ve kriptoya olan sevgimden dolay kaynaklandı dedi.
“2012 yılında Waterloo Üniversitesi’ne girdim, 2013 yılında kripto para projelerinin uzun sürdüğünü fark ettim ve o yüzden ayrıldım. Ayrılmamla birlikte Dünyada, birçok kripto projelerini araştırdım ve çoğu projede belli uygulamalardan endişe ettiklerini ve yeterince genel olmadıklarını fark ettim. Bu nedenle kendi kripto para birimimi yani Ethereum’u oluşturdum.”
Buterin, iki yol önce Bilişimdeki 24. Uluslararası Olimpiyat Oyunlarında, UNESCO tarafından bilgi teknolojisi ve bilgisayar bilimlerine olan ilginin artması için başlatılan yarışmada kendisine bronz madalya kazandırmıştı.
Buterin’in yetenekleri sayesinde sadece ödül almakla kalmayıp, aynı zamanda istihdam olanakları da hayata kazandırdı. Bu yılın başlarında Buterin, Google’nin açıklanmayan bir blockchain projesi için Buterin’i işe almaya çalıştığı ifade edildi.
Kaynak: CCN