Ocak 1, 2022

2021 Kripto Değerlendirmesi: İşte Geçen Yıl Yaşanan En Şaşırtıcı 5 Gelişme


Son güncellenme : 02.01.2022 - 13:39

2021’in kripto para birimleri için çılgın bir yıl olduğunu söylemek yetersiz kalır.

Bitcoin yeni zirvelere yükseldi ama aynı zamanda bir ülkede tam meşruiyet kazandı. Bunun yanında, shiba inu ve dogecoin gibi meme token’ları şaka olmaktan çıkıp akıllara durgunluk veren kazançlar sağladı. Kripto sayısı 16.000’in üzerine çıktı ve genel piyasa değeri bir noktada 3 trilyon dolara ulaştı.

Dahası, tarihin en pahalı dijital sanat eseri 69 milyon dolar değerinde getiri sağlayarak sanat dünyasını hayrete düşürdü. İşte 2021’deki en çılgın beş kripto anı:

El Salvador Bitcoin’i ulusal para birimi yaptı

Kimse bunun olacağını düşünmedi – ta ki olana kadar. El Salvador’un 40 yaşındaki başkanı Nayib Bukele, ilk olarak Haziran ayında Miami’deki Bitcoin 2021 Konferansında Bitcoin’i ulusal para yapma fikrini ortaya attı. Bitcoin’i tanıtmanın El Salvador’un gelişmekte olan bir ülke olmaktan sanayileşmiş, gelişmiş bir ulus olmaya geçişinin katalizörü olacağını umduğunu söyledi. Birkaç gün sonra, Bitcoin Yasası olarak adlandırılan bir karar, Haziran ayında onaylandı. Ardından, Eylül ayında El Salvador, Bitcoin’i ulusal para yapan ve ilk ülke oldu.

Dogecoin en büyük 10 kripto arasına girdi

Dogecoin 2013 yılında bir şaka olarak başladı. Ancak bugün şaka statüsünün üzerine çıkmış durumda. Shiba-inu temalı kripto para, kısmen Elon Musk gibi sadık savunuculardan gelen destekler sayesinde 2021’de piyasa değerine göre ilk 10 kriptoya doğru yol aldı. Kripto paranın dönüşümü şaşırtıcı oldu. Ayrıca şu anda, dogecoin Google’da en çok aranan kripto para ve hatta bazı Tesla ürünleri ile bir AMC hediye kartı da dahil olmak üzere belirli şeyleri satın almak için kullanılabilir.

Shiba inu, dogecoin’i geçti.

Dogecoin’in popülaritesini takip ederek, daha da baş döndürücü yüksekliklere ulaşan bir yan ürün. Kendi kendini dogecoin katili ilan eden Shiba inu, birdenbire ortaya çıktı ve bir noktada dogecoin’in piyasa değerini aşarak ilk 10’a girdi.

Ağustos 2020’de oluşturulan Shiba Inu, büyük ölçüde token’ı destekleyen aşırı hevesli bir yatırımcı grubu olan Shib Army sayesinde astronomik bir ralli gördü. Aslında, shiba inu’nun fiyatı bu yıl %44.540.000 fırlarken, dogecoin yaklaşık %3.600 arttı.

Bir NFT 69 milyon dolara satıldı

Mart ayında, daha çok Beeple olarak bilinen sanatçı Mike Winkelmann, tarihin en pahalı dijital sanat eserini sattı. 5.000 günlük çalışmayı içeren “The First 5000 Days” NFT’si açık artırmada 69.3 milyon dolar kazandı. Sanatçı yaptığı açıklamada gerçekten çok fazla düşünmediğini; sadece sanat üretmeye devam ettiğini söyledi.

Bu şaşırtıcı satın almanın arkasındaki NFT çılgınlığı 2021’in popüler konularından oldu.

Bir grup neredeyse ABD Anayasa’sını satın alıyordu

Merkezi olmayan özerk bir organizasyon – esasen ortak bir hedefi olan bir grup internet arkadaşı – ABD Anayasasının son derece nadir bir baskısını satın almak için Kasım ayında yaklaşık 46 milyon dolar topladı. Kulağa saçma gelebilir, ancak grup, Sotheby’s müzayedesinde kaybetmiş olsa da satın almaya çok yaklaşmıştı.

Yaklaşık 17.000 kişiden oluşan, rastgele bir şekilde organize edilmiş bir grup olan ConstitutionDAO , hala girişimi sebebiyle manşetlerde bulunuyor. Ve DAO, teklifi kaybettikten sonra dağılırken, ademi merkeziyetçiliğin gücünü açıkça ortaya koydu.

Kaynak : Markets Insider

Yazar Şerife Pekdoğru hakkında :

2019 yılında yaptığım yatırımla kripto sektörüne girdim. Aynı yıl blockchain teknolojisi hakkında yazmaya başladım ve şu anda KoinFinans’ta yazar olarak görev alıyorum. Kripto paralara ilişkin yasal düzenlemer takip ettiğim konuların başında geliyor.

SORUMLULUK REDDİ: Koinfinans.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız.Risk Açıklaması ve Sorumluluk Reddi Beyanı metnimizi okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.


2021 Kripto Değerlendirmesi: İşte Geçen Yıl Yaşanan En Şaşırtıcı 5 Gelişme haberi için ; henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yazmak istermisiniz ?